Menu
© Pirelli
Nieuws

FIA onderzoekt legaliteit Ferrari SF71-H

0 reacties | 2425x gelezen
25-04-2018 18:00

EvDelft | Net nu Ferrari de toon aan lijkt te geven in de Formule 1, wordt haar auto onder de loep genomen.

Bron: Wheels24.co.za

De Spaanse krant Marca laat weten dat de auto's uit Maranello in China een 'ander' geluid hadden. De technische afdeling van de FIA reageerde gealarmeerd.

Marco Canseco, journalist, schreef: Er zijn verdenkingen dat de Ferrari SF71-H een speciale afstelling gebruikt voor de motoren waarmee uitlaatgassen in de richting van de achtervleugel worden geblazen."

Eerder dit seizoen trok Renault al de aandacht met een manier die het had gevonden om de uitlaatgassen richting de achtervleugel te sturen, door de uitlaten onder de maximaal toegestane hoek van 5° te plaatsen. Dat was echter legaal, maar voormalig medewerker van Ferrari Nikolas Tombazis, nu in dienst van de FIA, liet weten: "We accepteren geen afstelling van de motoren die zijn bedoeld om extra uitlaatgassen richting de achtervleugel te sturen. De afstelling van de motoren moet gebruikt worden om de motoren goed te laten functioneren."

Het is niet het enige waarvoor Ferrari onder de loep wordt genomen. Volgens Marca is er sinds China een mysterieus handeltje aan het stuur van China verschenen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;