Menu
© Mer
Column

Enorme overreacties na slechte start seizoen Lewis Hamilton

2 reacties | 1839x gelezen
23-04-2018 10:00

EvDelft | Het is voorbij. Het seizoen is gedaan. Het wereldkampioenschap is verspeeld en het pensioen staat om de hoek voor een ongelukkige Lewis Hamilton.

Bron: PlanetF1.com

Dat is wat sommige media je willen doen geloven na slechts drie races, waarin Lewis Hamilton en Mercedes nog niet op het bovenste treetje van het podium hebben gestaan.

Gezien de gebeurtenissen van de afgelopen vier jaren, zijn we gewend geraakt aan een dominantie van Mercedes. Maar het lijkt erop dat er een wisseling van de wacht aan het plaatsvinden is, en het feit dat Mercedes en Lewis niet meer allesoverheersend zijn, lijkt een enorme overreactie bij de pers teweeg te brengen.

Is Lewis op zijn best, op dit moment, dan? Nee, dat zeker niet. Maar hij is zeker niet zo slecht als sommige websites ons willen doen geloven. Voormalig teamgenoot Nico Rosberg was één van de eerste die dit aankaartte: "Lewis is niet in vorm, maar hij heeft eerder dit soort perioden meegemaakt. Als het niet gaat zoals hij verwacht, verliest hij zijn vertrouwen, begint hij na te denken, en maakt hij fouten", liet Rosberg weten.

Jolyon Palmer, die eerder vorig jaar bij Renault aan de kant werd gezet, liet weten: "Hij rijdt met spijt en frustratie."

En toen kwam Martin Brundle, die zijn duit in het zakje deed. Sterker nog: hij gaf een heel nieuw niveau aan de situatie bij de viervoudig Brits wereldkampioen: "Lewis lijkt op dit moment niet echt gelukkig. Ik kan me voorstellen dat hij enorm duur zal zijn voor Mercedes om hem in te horen en als hij nog niet getekend heeft, zou Mercedes best eens voor de vier en een half jaar jongere Daniel Ricciardo kunnen kiezen."

Kijk, je kunt een conclusie trekken, maar je kunt er ook met 350 km/u op in rijden. Want in werkelijkheid zijn er driee heel geldige redenen waarom Lewis dit seizoen nog niet heeft gewonnen.

In Australië lag hij op koers de race te winnen, maar een probleem met de software - de computer maakte een rekenfout - zorgde ervoor dat hij die kans verspeelde en Sebastian Vettel maakte onder de virtuele safetycar een pitstop die ervoor zorgde dat hij aan de leiding bleef.

In Bahrein had hij last van de nasleep van een hydraulische lekkage, waarbij hij een straf van vijf startplaatsen opliep voor een nieuwe versnellingsbak. Dat betekende dat hij pas vanaf de negende plek van start ging. Geen enkele coureur heeft ook de Grote Prijs van Bahrein gewonnen van lager dan de vierde startplek.

In China zagen we dat Mercedes, die al had laten weten een probleem te hebben met de banden, enorm veel moeite deed om Lewis in elk geval een kans te geven op een podiumplek door hem tijdens de virtuele safetycar níet binnen te halen voor een pitstop - iets wat Lewis op dat moment al niet begreep.

En toch, ondanks de slechte start van het seizoen, staat Lewis maar negen punten achter op Sebsastian Vettel, die aan de leiding gaat in het wereldkampioenschap voor coureurs. Het is nog helemaal niet het einde van de wereld. Maar het leidt geen twijfel dat Lewis wat werk aan de winkel heeft: dit jaar heeft hij zich pas één keer vóór zijn teamgenoot weten te kwalificeren. Bovendien moet dat contract nog altijd getekend worden.

Er zijn nog 18 races te gaan…


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

f1stevie
Silver Member

dit verhaal trekt enorm goed op het verhaal met Vettel bij red-bull... maar dit is echt wel voorbarig na 3 races, lewis komt zeker nog terug !

0 23-04-2018 18:58:28
Sicko
Gold Member

Ik denk dat Mercedes het vermogen van de wagen(s) heeft terug geschroefd om te zien of hun rijders "het verschil" zouden kunnen maken. Dat kunnen ze niet dus ze gaan het vermogen weer opschroeven/

0 25-04-2018 21:25:30
;