Menu
© Toro Rosso
Nieuws

Misverstand om teamorders zorgde voor aanrijding coureurs Toro Rosso

0 reacties | 1482x gelezen
16-04-2018 08:00

EvDelft | De aanrijding tussen Brendon Hartley en Pierre Gasly gebeurde nadat het team de coureurs had verteld van positie te verwisselen, laten de coureurs weten.

Bron: RaceFans.net

Hartley liet Gasly in bocht 14 voorbij, eerder in de race, maar toen hem later in de race verteld dat weer te doen, maakte Gasly contact met hem toen ze de bocht ingingen. Gasly vertelt wat er gebeurde.

Ik haalde Brendon in omdat we twee verschillende strategieën hadden. Voor de race werd besloten dat we allebei een andere strategie zouden hebben en dat we elkaar misschien voorbij moesten laten. Het team zei: 'Brendon gaat je er voorbij laten aan het einde van het rechte stuk'. Dus dat verwachtte ik dan ook en ik ging vast aan de binnenkant rijden. Ik weet niet of hij mij gezien heeft. Ik verwachtte dat hij wat ruimte zou laten, maar hij stuurde gewoon in en ik kon nergens meer naar toe. En toen reed ik tegen hem aan. Dat was jammer, want het laatste wat je wilt is dat je je teamgenoot raakt. Ik denk dat we elkaar verkeerd hebben begrepen hebben.

Natuurlijk ziet het er op televisie dom uit van mijn kant. Maar ons was verteld dat ik hem daar in kon halen en ik verwachtte niet dat hij zou insturen. Als we echt met elkaar hadden gestreden, was het heel anders geweest. Dan had het een logische actie geweest dat hij de deur dicht had gegooid maar nu verwachtte ik dat ik ruimte zou hebben. Ik denk dat hij mij gewoon niet gezien heeft.


Ook Hartley geeft zijn visie.

Ook tijdens de eerste stint verwisselden we van positie. Ik had het moeilijk op de ultrazachte banden. Ik liet hem toen voorbij bij het uitkomen van bocht 14. De tweede keer raakten we elkaar. Ik had gepland het hetzelfde te doen als de eerste eer. Ik denk dat hij verwachtte dat ik hem vóór de bocht voorbij zou laten, maar ik wilde hem ná de bocht voorbij laten. Het is duidelijk een misverstand geweest.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;