Menu
© Force India
Nieuws

Fundamentele problemen met VJM11

0 reacties | 1975x gelezen
15-04-2018 10:00

EvDelft | Force India heeft laten weten dat de nieuwe auto een fundamenteel probleem heeft met de balans in de bochten.

Bron: AutoSport.com

Het team uit Silverstone heeft een slechte start gehad van het huidige seizoen. Er is tot nog toe maar één punt gescoord en de snelheid zit er niet in. Force India is zó hard bezig met het oplossen van het probleem dat zij ontdekten in de wintertests, waardoor ærodynamische verbeteringen uitblijven.

Andrew Green, de technisch directeur van Force India, laat weten dat ze de problemen in Barcelona wel zagen, maar niet geloofden. Pas na analyse van de informatie, tussen de wintertests en de Grote Prijs van Australië, bleek dat de VJM11 inderdaad een probleem heeft met de balans.

De problemen begonnen tussen Barcelona en Melbourne. We geloofden de informatie die we kregen niet echt, of het klopte of niet, en toen moesten we tests uitvoeren aan de auto en nog wat extra zaken controleren, om te zien of het een echt probleem was of niet. Alles wat we tot nog toe hebben ontdekt, is echt. We moeten dus ons uiterste best doen een oplossing zien te vinden voor deze problemen, hoewel we op dit moment nog geen idee hebben wat dat moet zijn.

Green zei ook, dat de vroege indicatie van deze fundamentele problemen een onderliggend probleem hebben. Hij geeft aan dat noch de CFD, noch de windtunnel deze problemen lieten zien. Volgens hem zijn de computer en windtunnel het met elkaar eens, maar is de balans van de auto op de baan niet goed, waardoor er snelheid verloren wordt, wat resulteert in een hogere rondetijd.

Hij hoopt dan ook dat de geplande nieuwe onderdelen voor Spanje het probleem met de balans helpen op te lossen, maar hij liet ook weten dat hij bang is dat er meer aan de hand kan zijn en dat het concept van de auto niet goed is.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;