Menu
© Ferrari
Nieuws

Sergio Marchionne zet zinnen op de titel

1 reactie | 1500x gelezen
10-04-2018 12:00

EvDelft | Sergio Marchionne was blij te zien dat Ferrari ook het beste team was in Bahrein en hij is ervan overtuigd dat als Kimi Räikkönen niet was uitgevallen, beide coureurs op het podium hadden kunnen komen.

Bron: TheCheckeredFlag.co.uk

De directeur van Ferrari zag Vettel de overwinning pakken, ondanks dat zijn banden heel erg oud waren en veel langer gebruikt moesten worden dan de bedoeling was. Echter, de chaotisch verlopen pitstop van Kimi zorgde ervoor dat niet beide auto's de finish haalden.

Ondanks een tweede overwinning in twee races, zegt Marchionne dat er nog veel werk verricht moet worden aan de SF18H, vooral omdat er nog 19 races te gaan zijn. En niet alleen Ferrari is sterk, maar de Italiaan verwacht behalve veel tegenstand van Mercedes ook dat Red Bull nog sterk voor de dag zal komen.

"Deze twee races bewijzen dat we een goede auto hebben, een goed team, en twee goede coureurs. Maar het laat ook zien hoe dicht alles op elkaar zit. Maar onze rivalen zijn ook heel sterk en dat is waarom we nog hard moeten blijven werken, met passie en zekerheid. Dat is iets wat we kunnen en we moeten geconcentreerd aan het werk blijven. Dat is de enige manier om kampioen te worden."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Sicko
Gold Member

De bril van Marchionne kleurt helemaal roze.
Ik citeer ongeveer: "hij is ervan overtuigd dat als Kimi Räikkönen niet was uitgevallen, beide coureurs op het podium hadden kunnen komen".

Als de beide Red Bull's niet waren uitgevallen, was er echt geen plek voor Räikkönen op het podium geweest.
Daarnaast is het opvallend dat de Pirelli (ook Italiaans) banden het vreemd genoeg tientallen ronden langer volhouden dan door Pirelli aangegeven. Dat zou een paar rondjes meer of minder kunnen schelen maar dit is wel heel opvallend. Anders zou er geen enkele Ferrari op het podium gestaan hebben. Er is/wordt ergens iets bekonkeld. Wordt Ferrari op deze manier bevoordeeld om hen in de F1 te houden? Waarom is er geen onderzoek gaande naar malversaties bij Pirelli, Ferrari een de FIA?

0 12-04-2018 09:45:57
;