Menu
© Toro Rosso
Column

Vierde plaats Gasly is beloning voor Toro Rosso en Honda

1 reactie | 1571x gelezen
09-04-2018 20:00

V.malafronte | De meeste aandacht tijdens en na de race ging uit naar het gevecht aan de kop van het veld en de dubbele uitvalbeurt van Red Bull. In de schaduw hiervan presteerde Toro Rosso gisteren ongelofelijk goed, met Pierre Gasly die als vierde over de finish kwam. Dit was het tevens het beste resultaat voor een Honda aangedreven motor sinds 2008. Deze vierde plek is een beloning voor zowel Toro Rosso als voor Honda.

Bron: Motorsport.com

Toro Rosso heeft hard gewerkt
De relatie tussen McLaren en Honda was eind vorig jaar na bijna drie jaar volledig bekoeld. De prestaties van de Honda motoren bleven achter bij de verwachtingen en McLaren liet dikwijls weten niet tevreden te zijn over de motor. Daarom besloot McLaren naar de Renaultmotor over te stappen per 2018. Honda zat zodoende zonder team om aan te leveren. Red Bull, dat niet tevreden is over de Renault motoren, koppelde het kleinere zusterteam Toro Rosso aan Honda. Zodoende werd Toro Rosso met de Hondamotor opgezadeld. Het team is echter niet bij de pakken neer gaan zitten. In tegendeel, in de winter werd hard gewerkt aan de nieuwe wagen. Toro Rosso deed daarnaast haar best om de Japanse cultuur te begrijpen, om zo de omgang tussen beiden te verbeteren, iets wat tussen McLaren en Honda niet vlekkeloos verliep. Het harde werken wierp haar vruchten in de wintertest af: Toro Rosso reed veel rondjes, de wagen had snelheid en niet onbelangrijk, de wagen leek betrouwbaarder dan de McLaren. Tijdens de vorige Grand Prix liep het nog niet helemaal lekker voor Toro Rosso, maar gisteren was daar met de vierde plaats van Gasly dan een terechte beloning voor het harde werken in de winter.

Honda gaf niet op
Voor Honda is deze vierde plaats ook een mooie opsteker. Na het verbreken van de relatie met McLaren zal de fabrikant met de handen in het haar hebben gezeten. Gelukkig sprong Toro Rosso in het gat dat McLaren achterliet en kon Honda de motor in de luwte ontwikkelen. Het is bewonderenswaardig dat Honda niet heeft opgegeven na het debacle met McLaren, maar in plaats daarvan samen met Toro Rosso door is gegaan. De vierde plaats van Gasly is daarom ook een terechte beloning voor Honda en zal voor Honda voelen als een sterk gebaar richting ex-partner McLaren.

Toekomst?
Hopelijk was dit goede resultaat niet eenmalig. Uiteraard heeft Gasly enigszins geluk gehad met het uitvallen van Räikkönen en de twee Red Bulls. Desalniettemin was hij wel ‘best of the rest’, wat zeker een knappe prestatie is. Het is te hopen dat de Toro Rosso’s vaker een mooi resultaat kunnen neerzetten. Wellicht vindt Honda dan eindelijk de aansluiting op de andere motorfabrikanten.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Jan1947
Silver Member

Je gunt het ze ook !!

0 11-04-2018 20:33:02
;