Menu
© Ferrari
Nieuws

Kimi Räikkönen bekritiseerd om reactie na ongeluk monteur

4 reacties | 2820x gelezen
09-04-2018 12:00

EvDelft | Kimi Räikkönen is bekritiseerd om zijn emotieloze reactie nadat hij over één van zijn monteurs reed tijdens een mislukte pitstop.

Bron: Mirror.co.uk

Er waren tijdens de pitstop problemen met het linker achterwiel van de Fin, dat niet los wilde komen. Opeens kreeg Kimi groen licht en dus reed hij weg, ervan overtuigd dat zijn pitstop erop zat. Daarbij reed hij over het been van één van de monteurs heen, dat in tweeën brak. Kimi werd opgedragen te stoppen. Hij stapte uit en liep naar de pitbox toe, zonder zich te bekommeren om de monteur.

De monteur, Francesco Cigarini, heeft een gebroken scheenbeen en kuitbeen eraan overgehouden.

Kimi vertelde aan de verzamelde pers: "Ik weet niet hoe het met hem is. Het is niet echt fijn voor hem. Ik ga wanneer het licht groen is. Meer heb ik niet te zeggen."

De fans waren er snel bij om Kimi af te kraken vanwege zijn reactie - of vanwege het gebrek eraan.

Één fan schreef: "Kimi moet één van de meest emotieloze mensen zijn in deze wereld."
Een ander: "Ik heb alle respect voor Kimi verloren. Breekt het been van een monteur in tweeën, en loopt zomaar de garage in zonder naar hem te kijken."

Toch waren er ook coureurs die hem steunden: "Sorry voor allen die boos zijn, maar Kimi wist misschien niet dat hij over het been van iemand was gereden."

Echter, die mensen waren in de minderheid: "Ongelooflijk dat Kimi niet weet hoe het met zijn monteur is. Je moet je schamen!"


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Misjab
Gold Member

Hij is toch niet voor niets de iceman. Dacht dat dat emotieloze mensen zo aansprak. Thats just kimi

0 09-04-2018 14:50:38
LeFennec
Member

Kijken die mensen dan geen Formule 1 of zijn ze alleen op jacht naar negativiteit.
Kimi komt binnen voor een pitstop en het gaat geweldig mis. Hij krijgt het signaal groen en rijd aan terwijl er niets goed is. hij wordt door het team gesommeerd te stoppen. Woedend stapt hij uit loopt naar de garage en "NEE"hij loopt niet direkt terug de garage in hij blijft zelfs nog staan om te kijken wat er gebeurd is en wat ze met de monteur aan het doen zijn. Wie is er ijskoud? Ik denk eerder dat hij gedacht heeft "Daar kan ik op dit moment toch niets doen en ga verder!"

Kritiek op de verkeerde plaats!

1 09-04-2018 15:58:16
Jan1947
Silver Member

Helemaal mee eens. Kimi heeft voordat hij de garage inliep van een meter of twee het hele tafreel bekeken.

09-04-2018 16:55:17
f1stevie
Silver Member

weet niet wat kimi verkeerd deed ... je zit op dat moment volop in de race en je bent een tactiek aan toepassen... je doet je pitstop en krijgt groen licht.... het enige wat in je hoofd zit is zo vlug mogelijk door rijden... je vertrek en 3sec later roepen ze stop, op dat moment weet je zelf niet wat er gebeurd is... maar zit wel in de racepees en op P3 .... ik vind zijn reactie volledig normaal!

0 10-04-2018 10:04:19
;