Menu
© Red Bull
Nieuws

Max Verstappen zegt dat hij Lewis Hamilton ruimte gaf

8 reacties | 1875x gelezen
09-04-2018 10:00

EvDelft | Max Verstappen denkt dat hij Lewis Hamilton voldoende ruimte heeft gelaten tijdens de Grote Prijs van Bahrein, waar beide coureurs elkaar raakten, en is verbaasd dat de Brit geen sancties opgelegd heeft gekregen.

Bron: MotorSportWeek.com

Max startte vanaf de vijftiende plek maar lag na twee ronden al op de tiende plek - direct achter Lewis. Hij pakte de binnenkant van de bocht in bocht 1 en het duo reed zij-aan-zij, waarbij de voorvleugel van Lewis de linker achterband van Max open sneed. Daarna kroop Max naar de pitstraat, maar viel een ronde later uit met permanente schade aan zijn wagen. De stewards vonden het een race-ongeluk.

"Ik had een goede start en het zou een goede race worden. Ik kreeg een sleepje van Lewis op het rechte stuk en daardoor kon ik dichtbij genoeg komen om hem in te halen. We werden wat afgeknepen in de bocht doo de auto die vóór ons reed, maar ik was Lewis voorbij toen ik opeens voelde dat ik een zetje kreeg. Toen had ik een lekke band."

"Volgens mij had ik hem echt wel genoeg ruimte gelaten om door de bocht te komen. Het is dan erg zuur te moeten horen dat de stewards geen actie ondernemen, want mijn race is wel ten einde vanwege dat incident. Als ik tegen Lewis aan was gereden, waren de rapen gaar geweest..."


Lewis Hamilton, die uiteindelijk derde werd, beschreef het contact als 'onnodig'.

"We raakten elkaar. Hij duwde me gewoon van de baan af in bocht 1. Het was frustrerend omdat het onnodig was. Hij was er al voorbij, dus het was niet nodig om mij verder van de baan te duwen. Het had het einde kunnen zijn van mijn race. Ik kon niets doen. Het was onnodig."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

KawaEd
Senior Member

Hier heeft Max een lelijke steek laten vallen en daarmee RB benadeeld. Max was te agressief en sneed tekort af. LH bleef op de lijn aan de buitenkant. Slechte move van Max......volgende keer maar wat minder praatjes in de pers hebben en eens een keer echt gaan racen zoals het hoort......

1 09-04-2018 11:50:11
nino brown
Rookie

Idd die MV denkt dat hij alles kan maken grotendeels door het overdreven gehype van hem door vnl Nederlanders. Stukje nederigheid zou hem sieren kan heel snel de kant opgaan van het vervelendste jongetje van de klas. Geen respect voor zijn capriolen op de baan en uitlatingen in pers.

09-04-2018 12:44:06
Misjab
Gold Member

Sluit me bij jullie aan. Was gewoon niet slim van hem, en nogal zielig dat hij het nogeens niet toe wil geven. Hij is heel volwassen voor znleeftijs, maar me tsommige dingen is hij toc hecht nog niet volwassen genoeg. Racetalent genoeg, nu nog een beetjeopgroeien en dan kan hij echt WK worden

0 09-04-2018 14:48:16
Jan1947
Silver Member

Ook hier wordt met twee maten gemeten. Vorig jaar in Mexico reed Sebastiaan in de eerste bocht de achterband van Lewis aan flarden en dat was een race incident. Nu raken Lewis en Max elkaar (ook tegen de achterband van Max, geeft wel aan hoe hun positie op dat moment was) en nu is Max een dickhead !

1 09-04-2018 16:50:07
Geeke
Gold Member

Sebastian was dat ook destijds, geen twee maten dus.. hij moet eens gaan beseffen dat het geen Karten is..Hij heeft meer talent dan het gros van het huidige veld, nu nog slim zijn anders eindigt hij het seizoen weer qua punten achter Ricciardo.

09-04-2018 18:54:51
vrolijk
Senior Member

LH had hier ook wel even kunnen liften had er niets gebuurt

2 09-04-2018 19:05:20
remko243
Junior Member

owja dus iemand anders moet maar even naast de baan gaan rijden omdat iemand anders daar wil rijden... klinkt logisch, zouden ze op de snelweg ook is in moete voeren

10-04-2018 20:03:16
RvDelft
Moderator

@Vrolijk: Ben ik met je eens.
@Remco243: Om nou de snelweg als voorbeeld te nemen vind ik apart aangezien je daar niet de confrontatie met elkaar aan gaat als het goed is.

12-04-2018 12:50:10
;