Menu
© Williams
Nieuws

Lance Stroll zegt dat er heel veel mis is bij Williams

1 reactie | 1219x gelezen
08-04-2018 13:00

EvDelft | Het gaat in Bahrein van slecht naar rampzalig voor Williams. Het team lijkt volledig de weg kwijt en kwam in de kwalificatie niet verder dan de laatste twee startrijen.

Bron: F1i.com

Sergey Sirotkin zal vanaf plek 18 starten en Lance Stroll vanaf plek 20. De Williams FW41 was meer dan 3 seconden langzamer dan de kop van het veld en de rondetijden waren zelfs langzamer dan van de auto van 2017!

Paddy Lowe, de technisch directeur van Williams, kon niet precies aangeven waarom de auto zo langzaam is in de woestijn van Bahrein.

"Dat is niet echt wat we in gedachten hadden. We waren echter om verschillende redenen niet snel genoeg. Enkele redenen daarvan begrijpen we, andere niet. We hebben nog een heleboel werk te doen."

Hoewel Sirotkin sneller was dan zijn teamgenoot, levert dat geen solaas op voor het team. De Rus is van mening dat Williams 'iets mist'. Toch leek hij blij met de auto, alleen niet met het resultaat.

"Volgens mij hebben we beter werk geleverd dan in Melbourne. Op sommige gebieden hebben we meer uit de auto kunnen halen dan daar, maar op andere gebieden missen we nog een hoop. We zien het niet in de resultaten, maar we werken hard en ik ben blij daarmee."

Stoll was duidelijk minder te spreken over zijn team en dat is niet vreemd, omdat hij als allerlaatste van start zal gaan. De problemen die hij had, waren niets minder dan meer van hetzelfde waar hij vrijdag al tegenaan liep.

"Het is een zwaar weekeinde tot nog toe. Het is erg teleurstellend dat we met beide auto's strandden in de eerste kwalificatie. Er is heel veel mis. De balans is zoek, er is geen grip en we zijn gewoon te langzaam. We hebben dus alles nodig om sneller te gaan. Mijn rondetijd van vorig jaar was vier tienden sneller dan van dit jaar! Ik hoop dat we in de race beter presteren…"


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Misjab
Gold Member

Ja zeker heel veel mis daar. Vanaf dit weekend officieel het slechtse tem van de gris. Wat een miserie voor een team mat zon geschiedenis. Echt heel triest. Derikdersbezetting helpt ook niet echt mee, maar is niet de hoofdoorzaak. Misschien tijd voor ander management?

0 08-04-2018 19:20:34
;