Menu
© Ferrari
Nieuws

Ferrari vier tienden langzamer dan Mercedes

1 reactie | 1347x gelezen
06-04-2018 14:00

EvDelft | Hoewel Sebastian Vettel de snelste tijd liet noteren in de tweede kwalificatie in Melbourne, was het Lewis Hamilton die tijdens de beslissende derde kwalificatie iedereen het nakijken gaf.

Bron: PitPass.com

Terugkijkend op de race, de kwalificatie en de wintertests, zegt de Duitser dat hoewel Mercedes nog altijd het snelste team is, het verschil met de rest kleiner is dan tijdens de kwalificatie het geval leek te zijn.

"Als je naar de snelheid kijkt in de tests en de eerste race, is het duidelijk dat Mercedes het snelste team is. Ze zijn ongeveer drie tot vier tienden sneller dan de rest. Dat zagen we ook tijdens de race. Lewis deed het overduidelijk rustig aan in het begin van de race en deed meer zijn best toen dat nodig was. Hij had het in zijn eigen handen, zogezegd. Ik denk dat het zo zit. En achter Mercedes zitten we dicht bij elkaar."

"In het algemeen denk ik dat in de kwalificatie het verschil groter leek te zijn dan het in werkelijkheid is. Als je naar de tweede kwalificatie kijkt, zie je duidelijk dat Lewis een foutje maakt, maar in de derde kwalificatie reed hij een geweldige ronde. Max Verstappen maakte dat foutje in de derde kwalificatie, en ik ook. Anders hadden we dichter bij elkaar gezeten. En dat is waarom we in de kwalificatie verder weg stonden van Lewis en tijdens de race beter in de buurt konden blijven."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Misjab
Gold Member

Niet te vroeg juigen merc fans, in VT2 is het precies anderson: ferrari halve sec Sneller dan merc

0 06-04-2018 18:34:41
;