Menu
© LeafArchitecture.com
Nieuws

Pierre Gasly zegt dat Honda hard werkt aan een goede motor

2 reacties | 1843x gelezen
02-04-2018 14:00

EvDelft | Pierre Gasly zegt dat Honda, de nieuwe motorleverancier van zijn team, uit alle macht aan het werk is om zichzelf te bewijzen.

Bron: F1i.com

De samenwerking tussen Honda en McLaren viel uiteen in 2017, na drie jaar problemen. De Japanse motorleverancier heeft dit seizoen een nieuwe start gemaakt met Toro Rosso. Echter, noch Gasly, noch zijn teamgenoot Brendon Hartley, hadden genoeg snelheid in Australië om zichzelf uit de eerste kwalificatie te tillen. Tijdens de race viel de Fransman uit met een kapotte motor - na slechts 13 ronden.

Gasly: "De motor schakelde zichzelf gewoon uit. Daarna schakelde hij zichzelf weer aan maar ik had geen snelheid en ik kon niet meer opschakelen. Het is jammer, vooral omdat we tijdens het testen helemaal geen problemen hadden. Het is heel teleurstellend en een zware start van het seizoen."

Hartley haalde dan in elk geval de finish nog, maar hij reed stijf achteraan en was de enige coureur die op een ronde werd gezet. Echter, Gasly heeft er alle vertrouwen in dat Honda alles uit de kast zal halen om te bewijzen dat zij wel degelijk in de Formule 1 goed werk kunnen leveren.

"Ze werken keihard. Ze willen echt aan iedereen laten zien dat ze goede motoren kunnen bouwen. We zien al wat positieve progressie. Het gaat goed, maar we moeten hen ook tijd geven, want het is ten slotte Formule 1. Je kunt niet alle problemen oplossen in drie of veer maanden. Maar ik weet dat ze voor de middellange termijn grote plannen hebben. En op dit moment werken ze héél hard aan het realiseren daarvan."

Één van de grote problemen waar Honda en Toro Rosso die jaar tegen aan zullen lopen, is dat er maar drie motoren gebruikt mogen worden. Dat houdt in dat Honda niet zomaar nieuwe motoren kan introduceren, maar zal moeten wachten tot een nieuwe motor gebruikt kan worden. Volgens Gasly zal Honda de komende zes maanden een agressieve strategie gaan hanteren.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Sicko
Gold Member

Recent in de F1 gekomen rijders moeten dit soort uitlatingen niet doen. Dat is fout en Toro Rosso moet daar snel een einde aan maken. De rijders en figuren bij Toro Rosso moet zich beperken tot vertrouwen uitspreken in Honda. Daar kom je verder mee. Verlaag je niet tot het McLaren-kamp van de afgelopen jaar.

0 04-04-2018 21:00:31
JanTod
Silver Member

Hartley had gewoon bij het WEC moeten blijven. Uithoudingsvermogen is nog geen garantie voor snel bochtenwerk.

Groetsels,

Jan Tod

0 07-04-2018 00:22:40
;