Menu
© Red Bull
Nieuws

Bahrein is geen eenvoudige race, aldus Daniel Ricciardo en Max Verstappen

9 reacties | 3485x gelezen
31-03-2018 16:00

EvDelft | Daniel Ricciardo en Max Verstappen zijn van mening dat het weekeinde in Bahrein voor hen niet zo makkelijk zal zijn, vanwege de veranderende omstandigheden.

Bron: PlanetF1.com

Alleen één vrije training, namelijk de tweede, zal onder dezelfde omstandigheden worden verreden als de kwalificatie en de race. Dat betekent dat de afstelling van de auto binnen anderhalf uur geregeld moet worden.

Ricciardo liet weten: "Het is altijd een lastig evenement. De vrije trainingen zijn in de hitte van de dag maar de belangrijkste onderdelen van het weekeinde, namelijk de kwalificatie en de race, vinden onder nachtelijke omstandigheden plaats, wanneer het asfalt is afgekoeld. De afstelling is daar gevoelig voor. Normaal als je snel bent, wil je niets aan de auto veranderen, maar in Bahrein moet je dat juist wel doen. Normaal gesproken doen we het er echter goed, dus laten we hopen dat dat dit jaar ook zo is."

Ook Max Verstappen liet weten dat de veranderlijke temperaturen van het asfalt lastig zijn, maar hij heeft er wel zin in.

"Ik ga altijd graag naar Bahrein. Ik heb er een paar vrienden wonen en daarom is het altijd fijn daar te verblijven. Het weekeinde zal interessant zijn want je hebt alleen de tweede vrije training om de auto correct af te stellen voor de nachtrace - en kwalificatie. De baan zelf is heel technisch. Je hebt wat langzame bochten en die worden gevolgd door snelle bochten. Het is een leuk circuit om te rijden. Het rijden bij nacht is altijd leuk, want dat doen we niet vaak."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;