Menu
© Force India
Nieuws

Liberty Media maakt initiële plannen binnen twee weken bekend

3 reacties | 1219x gelezen
28-03-2018 20:00

EvDelft | Liberty Media zal haar voorstel voor de toekomst van de Formule 1 in het weekeinde van de Grote Prijs van Bahrein op tafel leggen.

Bron: PlanetF1.com

Aan het begin van vorig jaar heeft Liberty de controle over de Formule 1 overgenomen en hun doel is de kosten te verlagen en een meer gelijkmatig speelveld te creëren. Één van de manieren waarop zij dat willen doen, is door het veranderen van de motorreglementen per 2021, wanneer de nieuwe Concorde overeenkomst in zal gaan.


Echter, aangenomen wordt dat Liberty de voorstellen van vorig jaar heeft veranderd en dat die bij sommige teams in het verkeerde keelgat zullen schieten. Met name bij Mercedes en Ferrari.


Christian Horner, teambaas van Red Bull, liet desgevraagd weten: "Ik denk dat het belangrijk is te weten wat de toekomst is van de Formule 1. We willen weten wat de plannen zijn en hopelijk krijgen we dat snel te horen. Mij is verteld dat we in Bahrein te horen krijgen wat deze plannen inhouden. Afwachten maar wat dat gaat worden. Ik hoop dat de MGU-H verdwijnt."


"Er moet iets gebeuren. Hoe dan ook, het maakt niet uit. Kijk naar onze buren, Force India. Er is geen team momenteel dat geld verdient. Het is geen solide of gezond zakenmodel."


Claire Williams, de vervangend teambaas van Williams, zou niet graag in de schoenen staan van de mensen van Liberty Media: "Ze hebben een heel complexe sport geërfd. Dat is algemeen bekend. En er is heel veel dat moet worden gladgestreken. Ze nemen hun tijd, ze zullen waarschijnlijk de juiste beslissingen nemen om de sport weer gezond te maken. We willen een sport waarvoor de fans op zondag thuisblijven. Volgens mij is Liberty goed bezig. We hebben in april een vergadering en we krijgen dan meer te horen over hun plannen voor de toekomst."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

F1Uil
Quite a regular

Laat alsjeblieft die motoren weer janken.

0 29-03-2018 00:19:00
Misjab
Gold Member

Laat ze alsjeblieft weer kunnen inhalen.....

0 29-03-2018 05:52:17
Sicko
Gold Member

Hoop dat Liberty mijn post leest:
Het maximaal aantal cc's mag 1600 zijn maar het moet daarnaast ook een V6 zijn. Waarom het aantal cilinders niet vrij laten? Waarom geen lijn- of boxermotoren? Waarom geen 8 of 12 cilindermotor van 1600 cc? (Dan mag er echt niet geniest worden als er zo'n motor uit elkaar ligt)

Wat te denken van een 2-cilinder van 1600cc in lijn-, V- of boxervorm? Of een 4-cilinder in die verschillende outfits?

0 29-03-2018 19:26:03
;