Menu
© Williams
Nieuws

Lance Stroll zegt dat Williams niet racet maar overleeft

4 reacties | 1294x gelezen
28-03-2018 10:00

EvDelft | Er zijn zoveel dingen mis met de FW41, dat Lance Stroll zegt dat het geen zin heeft om aan te wijzen wat het probleem is.

Bron: FoxSportsAsia.com

Na een zwaar winterseizoen, zijn de problemen in Australië alles behalve opgelost bij Williams. Stroll finishte als veertiende, als voorlaatste, terwijl zijn teamgenoot Sergey Sirotkin de eerste uitvaller was van het seizoen. De prestaties van zijn team hebben geleid tot een vernietigend oordeel van de Canadese coureur, die zegt dat zijn niet niet racet, maar overleeft.


"We racen helemaal niet op dit moment, we proberen te overleven. In de eerste ronde had ik een probleem met bepaalde instellingen. Om de één of andere reden had ik een verkeerde modus waardoor ik niets kon doen. Ik verloor een positie aan Esteban Ocon. De auto deed niet wat ik wilde, de balans was helemaal nergens. We hadden de hele race problemen met de temperatuur van de motor, dus ik moest rustig blijven rijden. Ik kon nooit echt racen. Ik probeerde alleen maar de auto aan de finish te krijgen. Dat heeft ons veel tijd gekost."


"Daar komt bij, dat ik ook niet de instellingen kon gebruiken om te kunnen racen, wat te maken heeft met de problemen die we vrijdag hadden met de oververhitting. Het hele weekeinde hadden we problemen en dat zijn er heel erg veel. Het heeft geen zin aan te wijzen wat het probleem is, we hebben enorm veel problemen..."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

arts3
Silver Member

De auto van Sirotkin viel uit met 0 remdruk,wat nooit mag gebeuren.Bolides hebben gescheiden remsysteem.

0 28-03-2018 10:18:01
Binatang
Silver Member

Misschien moeten ze starten met die kerel uit de auto te halen.
Dan krijgen ze tenminste nog iets van feedback.

1 28-03-2018 12:18:16
Misjab
Gold Member

Ik heb geen hoge pet op van die 2 coureurs daar, maar de huidige teleurgang van dat team kan niet (helemaal) an hun toegeschreven worden. Met welke feedback hadden ze nu wel competatief geweest?
Ze hebben de snelste motor van het veld en moeten strijden met sauber en TR, is gewoon hooguit schandalig voor zon ex top team. Daar zijn veel meer schuldigen daar, en het begint bij het management, de ontwerpers en de technische afdeling. DAARNA een keertje de rijders..

28-03-2018 16:39:43
F1Uil
Quite a regular

Goede aanwinst hoor die Paddy Lowe.

0 28-03-2018 23:44:41
;