Menu
© Mercedes
Nieuws

Lewis Hamilton wil meer menselijke inspraak in strategie

6 reacties | 1459x gelezen
27-03-2018 20:00

EvDelft | Het was maar een kleine rekenfout van zijn team, maar daardoor liep Lewis Hamilton wel de overwinning mis tijdens de Grote Prijs van Australië.

Bron: F1i.com

De viervoudig wereldkampioen heet dan ook laten weten dat hij meer menselijke invloed wil hebben op de strategie tijdens de race. De coureur van Mercedes leek op weg naar de 63 overwinning uit zijn carrière, maar een voor de strategie slecht uitgevallen situatie met de virtuele safetycar zorgde ervoor dat Sebastian Vettel met de overwinning aan de haal ging.

Een verwarde Toto Wolff, de teambaas van Mercedes, legde de schuld van het verlies van de race bij een rekenfout door de computers, die verkeerd inschatten wat de snelheid van Lewis moest zijn toen Vettel de pitstraat indook. Daardoor kwam de Duitser dus vóór de Brit op de baan terug.

Hamilton liet, terugkijkend op de race, weten dat hij wilde dat er meer door mensen gekeken wordt naar de strategie, en dat het team niet alles van de computers af laat hangen.

"Het is een teamprestatie, maar wanneer je teveel vertrouwt op computers, op technologie, ik wilde dat we meer op menselijke redenering vertrouwden. Ik weet niet of het juist is wat ik zeg, maar ik wilde dat het meer in mijn eigen handen lag. Ik heb zo goed gereden als ik kon, ik ben heel blij met hoe ik zelf heb gereden. Maar goed, we moeten dit maar meenemen naar de volgende race en ik zal ook zelf weer moeten groeien", aldus de Brit.

Interessant genoeg liet Hamilton weten dat hij op het einde van de race langzamer was gaan rijden, omdat hij de motor wilde sparen. Dit, in verband met het feit dat het team nog maar 3 motoren mag gebruiken per seizoen per auto.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

bengelke
Diamond Member

ik wou toch eens graag weten wat hamilton dan over toto wolf denkt......Tja, hier in belgie is nu zoveel te doen om een wolf. Gaan ze nu roodkapke vinden? ;-)

2 27-03-2018 20:18:25
arts3
Silver Member

Denk dat Bottas nu bang is voor de Wolff.Volgend seizoen out?

27-03-2018 22:27:01
Misjab
Gold Member

Bottas is tegen het einde vh seizoen zeker met huid en haar verslonden..... laatste jaar bij mercedes en dan tijd voor de grote carousel. Dan komen er nog wel wat andere wolven naar boven om aan die stoelendans mee te doen. Botaas gaat denk ik terug naar williams

28-03-2018 09:09:04
Misjab
Gold Member

Niet een heel slimme opmerking, nem aan dat hij hem uit frustratie doet,m want dit slaat natuurlijk nergens op: Welk menselijk brein kan al die tijden berekenen van 20 autos en de verschillende mogelijkheden die er zijn. Die computer is broodnodig en heeft hem en vele anderen heel vaak geholpen om de juiste strategie te bepalen. Daarnaast is het een mens die de uiteindelijke beslissing maakt.
Kan je leuk willen dat het in je eigen hand ligt, maar dat is een utopie in de hedendaagse F1 wereld.

Ik ga er dus maar vanuit dat hij dit allleen zegt uit een moment van enorm balen, en dit niet echt meent, dazar zou hij toch te slim voor moeten zijn

2 28-03-2018 09:13:39
Geeke
Gold Member

Ze hadden maar twee auto's hoeven te bekijken, dat kan niet zo heel moeilijk zijn. Ik ben het wel met hem eens, Toto zal zich wel diep schamen.

28-03-2018 10:45:57
Binatang
Silver Member

ik heb nergens gelezen dat hij de computer weg wil hebben.

28-03-2018 12:22:07
;