Menu
© Red Bull
Nieuws

Kapotte vloer oorzaak spin Max Verstappen

2 reacties | 1991x gelezen
26-03-2018 14:00

EvDelft | Red Bull heeft bevestigd dat de vloer van de auto van Max Verstappen al heel vroeg in de Grote Prijs van Australië gebroken was.

Bron: F1i.com

Deze kapotte vloer zorgde er niet alleen voor, dat Max niet alles uit zijn Red Bull kon halen, maar droeg ook bij aan de kostpare pirouette die hij maakte in de tiende ronde. De problemen begonnen al in de eerste bocht. Hij probeerde de twee auto's van Ferrari in te halen maar werk geblokkeerd door Sebastian Vettel, waardoor de Haas van Kevin Magnussen vóór Max kon komen.

"De start was niet slecht. Ik had wat pech in de eerste bocht en verloor een plek, in plaats van dat ik plaatsen kon winnen. Ik deed mijn best de Haas te volgen, maar ik voelde dat er iets mis was met de auto. Ik denk dat het de vierde ronde was dat ik problemen kreeg met de wagen. Ik wist niet wat het was, of dat het te maken had met dat ik hard over de hoekstenen was gereden", aldus Max.

"Aan het einde van de race sprong ik uit de auto en ik zag schade. Ik denk dat er iets was afgebroken, maar we moeten onderzoeken wat het was. Het maakte in elk geval dat de auto in het midden van de bocht erg moeilijk onder controle te houden was. Daardoor ging ik in de tiende ronde ook in de rondte. Daarna had ik moeite met de auto op snelheid te houden. Gelukkig verloor ik door mijn spin niet teveel posities", vertelt de Nederlander.

Christian Horner legt uit wat er mis was: "Het was geen al te best weekeinde voor Max. Hij had een goede start maar kwam in een fuik terecht en verloor een plaats aan Magnussen. Daarna had hij schade aan ze vloer van de auto, in ronde vier of vijf begon dat al. Dat zorgde ervoor dat hij niet meer zo hard kon rijden als daarvoor."

Na zijn pitstops reed Max op plek 13 rond, maar hij wist uiteindelijk toch nog als zesde te finishen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

cajos
Bronze Member

Na zijn pitstops reed Max op plek 13 rond, maar hij wist uiteindelijk toch nog als zesde te finishen.
Natuurlijk die auto's die hij nog inhaalde gingen de pits in voor nieuwe banden, want van inhalen op de baan was de hele race bar weinig te zien.

1 26-03-2018 17:26:56
Warthog
Senior Member

Iedereen leek in te halen via de pits, het werkte wel maar dat is toch niet de bedoeling van deze mooie sport.

27-03-2018 12:04:34
;