Menu
© Red Bull
Nieuws

Daniel Ricciardo krijgt 3 plaatsen straf bij zijn thuisrace

9 reacties | 2819x gelezen
24-03-2018 02:00

EvDelft | De thuisrace van Daniel Ricciardo heeft nu al een zwart randje voor hem. De coureur heeft een straf van drie startplaatsen gekregen.

Bron: F1i.com

Halverwege de tweede vrije training werd de rode vlag getoond en Ricciardo heeft daarna te snel gereden met zijn Red Bull. De rode vlag werd getoond omdat de tijdwaarnemingskabels door het asfalt heen kwamen op het rechte stuk voor de pitstraat. De raceleiding had geen andere keuze dan de trainig stil te leggen tot het probleem was opgelost.

Ricciardo was bezig met een simulatie voor de kwalificatie toen de rode vlag werd getoond. Hij moest zijn ronde afbreken en terugkeren naar de garage. Echter, dat deed hij met een te hoge snelheid. Daardoor werd hij op het matje geroepen nadat de tweede vrije training was afgelopen. Nadat de video was bekeken en met Daniel was gesproken, besloot de raceleiding dat Ricciardo in overtreding was geweest.

Daarop kreeg hij van hen een straf van drie startplaatsen, alhoewel de stewards wel hebben gezien dat in de laatste drie bochten Ricciardo duidelijk langzamer ging dan eerst. Helaas reed hij daarvóór wel te snel.

Behalve de drie startplaatsen, krijgt de Australiër ook twee strafpunten op zijn superlicentie.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;