Menu
©
Nieuws

Ferrari en Red Bull hebben ruzie

9 reacties | 2912x gelezen
23-03-2018 12:00

EvDelft | Maurizio Arrivabene, teambaas van Ferrari, en Christian Horner, de teambaas van Red Bull, zijn het nog steeds niet eens over de aanstelling van Laurent Mekies bij het eerstgenoemde team.

Bron: PlanetF1.com

Mekies vertrekt van de FIA naar Ferrari na een pauze van zes maanden, maar Horner beschuldigt Ferrari ervan een gesproken afspraak te schenden waarbij is afgesproken dat een pauze van 12 maanden wordt ingelast. De controversiële aanstelling was een groot discussiepunt tijdens de persconferentie voor de teambazen, waarbij Arrivabene categorisch ontkende welk reglement dan ook geschonden te hebben.

"Ik heb niets fout gedaan, we respecteren de Zwitserse wet met het inhuren van Laurent. En we zijn zelfs verder gegaan, want we hebben de minimale periode van drie maanden verdubbel naar zes. Ik heb gehoord over de gentleman agreement, maar zo'n afspraak is volgens de arbeidswet illegaal", aldus Arrivabene.

Het grootste probleem dat Horner hiermee heeft, is dat Mekies kennis heeft van alle teams, belangrijke kennis, en dat die informatie heel nuttis zal zijn voor Ferrari in het komende seizoen.

"Alle advocaten ter wereld zouden niet op de proppen komen met een overeenkomst als deze. Er was een afspraak en een duidelijke ook, waarin werd gezegd at we minimaal 12 maanden verlof zouden toekennen aan iemand die van de FIA of de FOM naar een team overstapt, voordat we die contracteren. Sommigen wilden zelfs een periode van 3 jaar, maar uiteindelijk is 12 maanden afgesproken. En die vergadering is nog geen zes weken geleden gehouden!", aldus een verbolgen Horner.

"Wat heeft het voor zin zulke vergaderingen te houden als we er toch niet over eens kunnen worden. Natuurlijk kun je je altijd verschuilen achter het feit dat het 'niet in de reglementen' staat. Maar we hebben als groep iets afgesproken en daar houdt iemand zich niet aan. Nu vraag ik me af waarom we dan dingen afspreken. Eerst wordt er gevraagd om 3 jaar, en nu doen ze opeens maar 6 maanden!", fulmineerde Horner.

Toto Wolff, de teambaas van Mercedes die ook bij de persvergadering aanwezig was, vindt het allemaal niet zo erg: "Dit is iets heel anders dan het inhuren van Marcin Budkowski door Renault. Beiden zijn intelligente ingenieurs, maar Marcin had technische kennis van alle teams, terwijl Mekies heel andere dingen deed bij de FIA.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;