Menu
© McLaren
Nieuws

Fernando Alonso wil in de top vijf finishen in Australië

12 reacties | 2323x gelezen
22-03-2018 14:00

EvDelft | Fernando Alonso heeft zich tot doel gesteld hoog te finishen tijdens de openingsrace, nu zijn team zich voorbereidt op de eerste race met een motor van Renault.

Bron: PlanetF1.com

McLaren en Renault hadden niet de beste start in de wintertest toen verschillende problemen met de betrouwbaarheid de kop opstaken. Maar ze zijn ervan overtuigd dat het nooit erger kan zijn dan het was tijdens de drie jaar met Honda. Alonso heeft er dan ook alle vertrouwen in dat de problemen zijn opgelost en dat de auto behoort tot de kop van het middenveld, dus achter Mercedes, Ferrari en Red Bull.

"Ik denk dat we optimistisch moeten zijn. We hadden wat problemen met de betrouwbaarheid tijdens de test maar die zijn allemaal opgelost en het team heeft in de afgelopen weken zich goed voorbereid voor Australië. Ik denk dat we in de punten kunnen finishen, in de buurt van de top vijf. Dat zal het beste zijn wat we doen kunnen voor de opening van het seizoen. We hebben een goed resultaat nodig om gemotiveerd te zijn voor de rest van het seizoen", aldus de Spanjaard.

Hij wil dan ook zijn team helpen aan de vierde plek in het kampioenschap voor constructeurs.

"Volgens mij is de vierde plek in het kampioenschap voor constructeurs zeker mogelijk. We weten dat Mercedes buiten bereik is omdat die al zo lang de sport domineren. En ook dit jaar zijn zij de favoriet. Ook Ferrari en Red Bull kunnen we wellicht niet aan, maar we moeten het team zijn dat daar direct achter komt", besloot Alonso.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;