Menu
© Red Bull
Nieuws

Max Verstappen vindt psychologie niet belangrijk in de Formule 1

1 reactie | 1632x gelezen
21-03-2018 16:00

EvDelft | Max Verstappen zegt dat zijn opmerkelijke succes in zo korte tijd in de Formule 1 niet komt omdat hij mentaal sterker is dan anderen, maar gewoon omdat hij ervan houdt hard te rijden.

Bron: IOL.co.za

Verstappen heeft inmiddels drie overwinningen op zijn naam staan, en sprak met The Guardian over dat hij nooit erover nadenkt hoe sterk hij zich geestelijk voelt.

"Ik denk er nooit over na, over de mentale kant van de zaak, want ik heb nooit problemen gehad. Als je een beetje zwak bent in je hoofd, kun je misschien trainen daarop, maar het zal nooit je sterkste punt worden. Veel mensen vragen mij wat er mentaal nodig is om in de Formule 1 te slagen. Ik geniet er gewoon van zo hard te rijden als mogelijk is. Heel veel mensen denken dat psychologie iets heel belangrijks in de Formule 1 is, maar voor mij is het dat niet", aldus Verstappen.

Max, wiens vader Jos Verstappen ook in de Formule 1 heeft gereden, heeft een ongelooflijke staat van dienst in de karts. Hij wist er van zijn eerste 70 races 68 te winnen. Volgens Max komt daar zijn zelfvertrouwen vandaan.

"Je moet altijd in jezelf geloven, en ik heb mijn zelfvertrouwen opgedaan in karting. Als je jezelf gaat afvragen of je wel goed genoeg bent, dan ben je dat volgens mij niet. Ik heb als kind nooit aan mezelf getwijfeld", liet de Nederlander weten.

Vorig jaar eindigde hij in het kampioenschap voor coureurs met 168 punten op de zesde plek. Hij zegt nu dat hij blij is met wat hij heeft ontdekt van de huidige auto en dat hij er vanuit gaat dat deze wagen beter is dan de vorige. Hij hoopt dan ook meer overwinningen op zijn conto bij te schrijven.

"Ik hoop dat het beter gaat dan vorig jaar. Ik ben heel blij met de progressie die is geboekt, maar we weten pas in Melbourne waar we echt staan. Ik ben er van overtuig dat als ik de snelste auto heb, de beste auto, dat ik wereldkampioen kan worden. Maar je moet een auto daarvoor hebben en ik heb dat nog niet gekregen", besloot Verstappen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Sicko
Gold Member

"And I here rest my case" zou Verstappen kunnen stellen.

0 22-03-2018 21:19:14
;