Menu
© Williams
Achtergrond

Hoe lang rijdt Sirotkin nog voor Williams?

11 reacties | 7038x gelezen
20-03-2018 16:00

EvDelft | Williams, ooit een topteam, lijkt dit jaar achteraan het veld te gaan rondrijden. Maar het team staat bekend om haar innovatieve ideeën, dat ze weten hoe ze races moeten winnen, en eigenlijk elk jaar als titelkandidaat gezien moeten worden. Maar dat is helaas verleden tijd…

Bron: TheJudge13.com

In plaats daarvan zien we Williams dat een inkomen nodig heeft van coureurs die een flinke diepe zak hebben, en die niet overstromen van het talent. Het is echter wel verrassend dat deze twee zaken onderling uitwisselbaar zijn in dit scenario.

Sirotkin heeft steun van de Russische bank SMP en daarmee zou Williams erg veel aandacht moeten besteden aan de ontwikkelingen in Salisbury, twee weken geleden. Toen werd een Russische spion vergiftigd die was veroordeeld voor het werken voor het Verenigd Koninkrijk, maar die in werkelijkheid een dubbelspion was. Daardoor zijn verschillende dingen in beweging gekomen, die wel eens de geldstroom van SMP naar Williams in gevaar zouden kunnen brengen.

Daar komt bij dat het 'westen' nog altijd de ontwikkelingen in Rusland met argusogen volgt.

De afdeling Buitenlandse Zaken van de EU liet weten dat het de 'roekeloze en illegale actie' veroordeelt, en dat het er vanuit gaat dat Rusland verantwoordelijk was voor de dood van de dubbelspion.

Het is niet de eerste keer dat zoiets gebeurde en Williams zal zich zorgen maken over eventuele sancties die Rusland in 2018 opgelegd kan krijgen. Daar komt bij, dat de bank SMP staatseigendom is en daarmee in handen is van Vladimir Poetin. Één van de sancties die kunnen worden opgelegd, is dat alle Visa van Russen kunnen worden ingetrokken - wat zou inhouden dat Sirotkin niet langer op de fabriek kan komen van Williams.

Sirotkin zal dus niet helemaal veilig zijn en het is niet zeker of hij aan het einde van het seizoen nog wel voor Williams zal racen. Echter, de één zijn dood is de ander zijn brood, en raad eens wie er klaar zal staan het stoeltje van Sirotkin over te nemen? Juist, Robert Kubica!


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;