Menu
© Sauber
Nieuws

Jean Todt kijkt naar Vietnam en Argentinië

0 reacties | 1454x gelezen
19-03-2018 16:00

EvDelft | Jean Todt, de president van de FIA, staat open de kalender in de Formule 1 uit te breiden naar meer dan 21 races, met mogelijk de terugkeer van de Grote Prijs van Argentinië en het debuut van de Grote Prijs van Vietnam.

Bron: Crash.net

Hij laat weten dat hij graag meer dan 21 races wil zien en steunt de nieuwe locaties. Over Vietnam wordt intern al enige tijd gesproken en die race zou moeten gaan plaatsvinden in Ho Chi Minh stad, terwijl de Grote Prijs van Argentinië op het bekende circuit gereden moet gaan worden, waar in 1998 voor het laatst is gereden. Todt wil, net als Liberty Media, naar 25 races per seizoen.

"We horen interesse uit Argentinië en ik zou die race graag terug willen zien. Het land heeft een belangrijke plek in de geschiedenis van de Formule 1 met Juan Manuel Fangio en Carlos Reutemann, die daar nog altijd grote helden zijn. In Latijns Amerika is Argentinië één van de beste landen om een race te organiseren", aldus Todt.

"Ik zou ook graag een nieuwe race hebben in Azië en Vietnam is een zich ontwikkelend land waar de Formule 1 goed zal worden ontvangen. Als we het eens kunnen worden, waarom dan niet?", liet hij verder weten.

"We hebben al jaren tussen de 19 en 21 races per seizoen. Er wordt ook al enige tijd gesproken over 25 per jaar, wat volgens de huidige reglementen mag. Voor mij is het goed dat we Frankrijk terug zien dit jaar en dat ook Duitsland weer op de kalender staat. Het wordt een goed jaar", besloot de Fransman.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;