Menu
© Pirelli
Nieuws

Pirelli zegt dat de teams de banden pas volledig begrijpen halvewege het seizoen

0 reacties | 1030x gelezen
18-03-2018 12:00

EvDelft | Mario Isola, van Pirelli, zegt dat de teams de banden voor 2018 pas volledig zullen begrijpen wanneer het seizoen halverwege is.

Bron: Crash.net

Pirelli heeft de reeks met banden uitgebreid met twee nieuwe soorten, de superhard en de hyperzacht. Verder zijn alle banden twee stappen zachter dan vorig jaar omdat Pirelli ervan werd beschuldigd te conservatief te zijn met de bandenconstructies. Deze verandering houdt in dat de teams niet meer één keer een pitstop kunnen maken, maar twee keer per race. Dat zou de strategie wat meer open moeten gooien waardoor de races minder saai zouden moeten worden vanwege de onvoorspelbaarheid.

"We hebben de zachte, superzachte, ultrazachte en hyperzachte band volledig opnieuw ontworpen. We hebben die vorig jaar getest op Abu Dhabi en we hebben ze later nog meer getest. We kunnen niet al te veel verschil vinden tussen die twee tests. De hyperzachte band is een band die we ook moeten leren kennen door hem te gebruiken. Het was echter heel belangrijk dat we de banden konden verifiëren ten opzichte van Abu Dhabi, waar we totaal andere omstandigheden hadden dan in Barcelona", aldus Isola.

"Ik denk dat we de banden volledig zullen begrijpen, zo halverwege het seizoen. Niet eerder. Voor die tijd zullen we blijven leren en dat is een steile leercurve", besloot de Italiaan.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;