Menu
© Toro Rosso
Nieuws

Brendon Hartley wil bewijzen dat hij in de Formule 1 thuishoort

0 reacties | 1090x gelezen
18-03-2018 10:00

EvDelft | Brendon Hartley staat op het punt zijn eerste volledige seizoen in de Formule 1 te beginnen, bij het team Toro Rosso.

Bron: Stuff.co.nz

Hij is erop gebrand te bewijzen dat zijn directe aanpak hem een stoeltje heeft opgeleverd en dat hij dat stoeltje verdient.

"Het was uiteraard een droom die uitkwam, toen ik in de Formule 1 terecht kwam. En nu is het aan mij te bewijzen dat ik hier inderdaad thuis hoor. Dat zal hard werken worden, en toewijding van mijzelf en iedereen om mij heen", aldus de Nieuw Zeelander.

De eerste kans van Hartely kwam laat in het afgelopen seizoen, toen hij als vervanger van Carlos Sainz werd gecontracteerd voor de laatste vier races van 2017. In 2010 was hij al testcoureur voor Red Bull, maar werd wegens gebrek aan resultaten uit het programma gezet. Maar na jaren in de sportwagens geracet te hebben, onder andere bij Porsche in de uithoudingsraces, wist hij twee titels te behalen en Le Mans te winnen.

"Rijden voor Porsche in Le Man bracht enorm veel druk met zich mee. Ik had het geluk dat ik met de beste coureurs en ingenieurs samenwerkte die er maar te vinden zijn. Ik denk dat dit alles mijn weg naar de Formule 1 mogelijk heeft gemaakt", liet Hartley weten.

"Ik ben meer fit dan ik ooit geweest ben. Echter, het is algemeen bekend dat de huidige Formule 1-auto's een aanslag betekenen op je gestel. Ja, de vochtige straten in Singapore was waarschijnlijk de zwaarste test dus daar zal ik me goed op moeten voorbereiden", besloot de nieuwkomer.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;