Menu
© Haas F1
Nieuws

Romain Grosjean hoopt dat de halo slechts een tussenfase is

2 reacties | 1548x gelezen
18-03-2018 08:00

EvDelft | Romain Grosjean, coureur voor Haas, heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij de halo maar helemaal niets vindt.

Bron: F1i.com

De FIA heeft het ding vanaf 2018 voor alle auto's in de Formule 1 verplicht gemaakt en hoewel hij de halo als veiligheidsmaatregel accepteert, hoopt hij dat de halo een kort leven is beschoren.

"Ik hoop dat de halo niets meer is dan een tussenfase en dat we snel een betere oplossing zullen vinden. Ik denk dat iets anders veel beter zal zijn. Dit is pas de eerste fase maar ik vind het jammer dat wij als coureurs niet meer zichtbaar zijn", aldus de Fransman.

Grosjean, die een hoge functie bekleedt bij de Grand Prix Drivers Association (GPDA), zegt dat hij zich geen zorgen maakt over het zicht vanuit de cockpit, maar dat hij bang is dat de coureurs niet meer door de fans herkend worden.

"Je kunt wennen aan de halo, dat is geen probleem. Maar ik vind het jammer dat wij niet meer zichtbaar zijn voor de fans. Uiteindelijk wil je toch weten wie er in die auto zit", verklaart Grosjean.

"We mogen maar één kleurstelling van onze helm per jaar gebruiken en met de halo is die hele helm niet eens meer zichtbaar! Bovendien is de halo vervelend en lelijk. Het is lastig uit de auto te klimmen, of om erin te komen. Het is moeilijk het stuur op zijn plaats te krijgen of los te klikken", ging Grosjean verder.

"Verder heeft het weinig invloed op ons zicht. Je kijkt sowieso door de bochten naar links of rechts. Het is wel een afleiding, maar geen grote zorg. Maar opdat een Formule 1-auto en open wagen is, is dit gewoon verkeerd voor de Formule 1", besloot hij.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

SosaXXX
Senior Member

Je zou bijvoorbeeld de halo zelf in een aparte kleur spuiten, of tenminste markeren aan de zijkant.
of is dat niet toegestaan door de FIA?

1 18-03-2018 09:34:58

De halo mag aan de buitenkant geschilderd worden.

18-03-2018 10:52:38
;