Menu
© Pirelli
Nieuws

Renault verwacht vijf teams in gevecht voor de vierde plek in kampioenschap

10 reacties | 2872x gelezen
17-03-2018 16:00

EvDelft | Bob Bell, de technisch directeur van Renault, zegt dat hij verwacht dat er vijf teams zullen strijden om de kop van het middenveld.

Bron: MotorSportWeek.com

Mercedes, Ferrari en Red Bull lijken wederom de top drie te gaan bezetten, evenals de afgelopen paar jaar het geval is geweest. Deze drie teams hadden een groot voordeel ten opzichte van de rest van het veld in 2017.

Force India is twee keer achter elkaar vierde geworden in het kampioenschap voor constructeurs, maar had een matige wintertest. Echter, het team heeft haar hoop gevestigd op een grote ærodynamische verbetering welke in Australië, aanstaande vrijdag, zal worden geïntroduceerd. Dan zijn er McLaren, Haas en Toro Rosso, die allemaal hun goede momenten hadden tijdens de wintertest. Bell is van mening dat deze teams allemaal betrokken zullen zijn bij een intense strijd het komende seizoen om de plek 'beste van de rest'.

"We hadden een solide winter en met de betrouwbaarheid zit het wel goed. Dat is dus een reden voor optimisme. Wat betreft prestaties, is het erg moeilijk te zeggen waar we precies staan. De bekende top drie is weer de top drie, en daarachter heb je ons, Force India, Toro Rosso, Haas en McLaren allemaal erg dicht bij elkaar. Er is volgens mij maar weinig verschil tussen deze 5 teams. Het is dus lastig te zeggen wie beter is, totdat de eerste race verreden is. Ik denk zelf dat we een goede auto hebben gebouwd en dat we een goede kans hebben op punten", aldus Bell.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;