Menu
© Mercedes
Achtergrond

James Allison ontkracht mythe uit de Formule 1

9 reacties | 6687x gelezen
17-03-2018 14:00

EvDelft | James Allison, technisch directeur van Mercedes, is van mening dat er voordelen zijn aan het niet alles tonen tijdens de tests, en spreekt daarmee de algehele opinie tegen dat teams zich alleen op zichzelf moeten richten voordat het seizoen van start gaat.

Bron: F1i.com

Terwijl iedereen is toegewijd aan het werken aan de ontwikkelingen binnen zijn of haar eigen team, laat Allison weten dat niets wat andere teams doen in het paddock, Mercedes ontgaat. Zij bespieden de andere teams, verzamelen informatie en analyseren alles wat ze kunnen binnenkrijgen aan informatie. Dat is, aldus Allison, belangrijk voor de ontwikkelingen voor Mercedes zelf.

"We mogen dan wel net doen alsof we ons op onszelf richten, maar we houden niemand voor de gek. We houden anderen nauwlettend in de gaten, we volgen wat zij doen. Onze strategie wordt bepaald door wat we weten van de andere teams. We proberen de rangorde te bepalen van wat we zien uit de patronen en van de informatie op de GPS. Onze mensen van de afdelingen ærodynamica en ontwikkeling hebben enorm veel materiaal om mee te werken, zoals foto's, waar interessante vindingen op te zien zijn", aldus Allison.

Het is slechts een deel van het sportieve gebeuren om vinger aan de pols te houden bij de andere teams. Elk team probeert een voordeel te behalen door het bekijken van de informatie, en hoewel het soms lastig is de roddels van de waarheid te onderscheiden, wordt er veel tijd aan besteed. En dat kan erg waardevol zijn.

"We luisteren naar de roddels in het paddock en proberen de zin van de onzin te scheiden. Soms zijn er dingen die je steeds weer hoort en waar een vleugje waarheid in kan zitten. Sommigen lezen zelfs alle persverklaringen van alle teams en proberen daarmee tussen de regels door te uit te puzzelen wat een team echt wil zeggen. Het klinkt duf, maar we doen dat omdat we geobsedeerd zijn. We houden van de sport en alles wat gezegd wordt is waardevol", aldus de technisch directeur.

"Uiteindelijk proberen we met alle puzzelstukjes die we hebben het plaatje compleet te krijgen en daarmee de sterke en zwakke punten van onze tegenstanders in beeld te brengen. Daarop baseren we dan wat we de komende weken - soms zelfs maanden - gaan doen in de ontwikkeling van het team", besloot Allison.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;