Menu
© Pirelli
Nieuws

Mercedes denkt dat Haas dit jaar kan verrassen

0 reacties | 1950x gelezen
17-03-2018 12:00

EvDelft | Haas zorgde voor een verrassing toen zij aan het eind van de tweede testweek opeens heel snel bleken te zijn.

Bron: Formula1.com

De teambaas van Mercedes, Toto Wolff, gaan er vanuit dat zij dit jaar wel eens de underdog kunnen zijn. Natuurlijk zeggen testtijden lang niet alles want het is niet bekend wat de ærodynamische afstelling was en met welke hoeveelheid brandstof is gereden, maar met Kevin Magnussen die slechts 1,1 seconde langzamer was dan Sebastian Vettel op donderdag, en Romain Grosjean die slechts 1,2 seconden langzamer was dan Kimi Räikkönen, rezen er wel een paar wenkbrauwen.

Günther Steiner, de teambaas van Haas, heeft alle vertrouwen in zijn team, dat een goede snelheid liet zien in de simulaties voor de kwalificatie. Hij zegt dat het team nu eindelijk de banden begrijpt. Mercedes verwacht dan ook grote dingen dit jaar van Haas.

Wolff: "In onze statistische gegevens leek het team heel erg snel. Maar als iemand 20 kilo minder brandstof heeft, is dat natuurlijk al 8 tienden van een seconde verschil. Ik hoop echt dat ze er zullen staan. Ze verdienen het. Teameigenaar Gene Haas heeft risico's genomen, maar hij is daar ook de man voor. 'Gekke' Günther doet ook zijn best. Hij is iemand die weet wat hij doet."

"Behalve Haas, verwacht ik dat ook Renault en McLaren een stap voorwaarts doen. Williams ziet er sterk uit in de race-simulatie. Ik denk dat er veel teams zijn die zullen strijden om de vierde plek in het kampioenschap voor constructeurs", aldus Wolff.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;