Menu
©
Nieuws

Jean Todt vindt het onacceptabel dat 7 teams problemen hebben te overleven in de Formule 1

12 reacties | 2771x gelezen
15-03-2018 18:00

EvDelft |

Jean Todt, de president van de FIA, haalt uit naar het financiële klimaat in de Formule 1. Hij zegt dat het onacceptabel is dat zes of zeven teams bijna niet kunnen overleven vanwege de hoge kosten.

Bron: Crash.net

Todt, voormalig teambaas van Ferrari, wil graag dat de FIA, de teams en Liberty Media samenwerken om de grootste problemen waar de sport tegenaan loopt, op te lossen. Één daarvan is op financieel vlak, en volgens hem is het niet normaal dat de meerderheid van de teams in de financiële problemen verkeert.

"Op dit moment weet ik zeker dat zes of zeven teams het moeilijk hebben in de Formule 1. Het is onacceptabel dat we aan de top van de motorsport verkeren maar dat zoveel teams vrijwel niet kunnen overleven. Elke deelnemer in de Formule 1 is belangrijk. We weten historisch gezien dat er veel teams kunnen verdwijnen en verschijnen, zowel private als fabrieksteams."

Één blijvend heet hangijzer in de Formule 1, is het herstructureren van de financiën. Ferrari krijgt een enorm aandeel in het prijzengeld, terwijl andere teams roepen om meer gelijkheid.

"Ik heb uiteraard gewerkt bij Ferrari, maar toen was Ferrari al een iconisch merk. We waren blij dat we een sterke speler waren in de Formule 1. Maar ik denk niet dat Ferrari nu zou zijn wat zij zijn, wanneer zij niet in de autoracerij hadden gezeten. Mochten ze de Formule 1 willen verlaten, dan is dat hun keuze. Het kan altijd gebeuren, al hoop ik van niet. Maar teams komen en gaan, en komen soms ook terug."

"Voor een bedrijf als Ferrari zou de Formule 1 geen kostenpost moeten zijn. Het zou voor hun minstens quitte moeten draaien. Ze zouden er zelfs winst op moeten kunnen maken. Dat zou veel beter voor hen zijn dan ongelimiteerd geld uit geven."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;