Menu
© McLaren
Nieuws

Fernando Alonso is skeptisch over plotselinge opleving Honda

3 reacties | 2615x gelezen
15-03-2018 10:00

EvDelft | Fernando Alonso denkt dat de indrukwekkende prestaties tijdens de wintertests van Toro Rosso en Honda niet meteen een teken zijn van wat er gaat komen in Australië.

Bron: F1i.com

De geplaagde Japanse motorleverancier, die dit jaar van McLaren is overgestapt naar Toro Rosso, liet een indrukwekkende betrouwbaarheid zien in Barcelona, afgelopen week. Niet alleen waren de prestaties beter dan die met McLaren in de afgelopen 3 jaar, maar het was ook een duidelijk bewijs dat Honda de afgelopen winter enorme vooruitgang heeft geboekt.


Toch ontkent de Spanjaard dat McLaren Honda op het verkeerde moment heeft laten vallen. Hij suggereert dat tijdens de Grote Prijs van Australië de zaken er voor Honda héél anders voor kunnen staan.


"Ik heb geen probleem met Honda. Ik heb er nooit over gedacht hen te verlaten. Maar we zullen in Australië wel zien hoe het met hen gaat. Ze hebben een goede wintertest achter de rug en als ze bij de top vijf finishen, zal ik voor hen juichen. Maar ik geloof er niets van. Één test is niet hetzelfde als 12 races met 3 motoren. Ik denk dat ze ergens in de achterste regionen zullen verkeren en dat wij als McLaren in de top zes zullen rijden."


Ondanks de verbeterde kansen nu McLaren met Renault rijdt, ging het voor het team uit Woking in de afgelopen twee testweken alles behalve soepel. Er waren veel problemen met de betrouwbaarheid die het testprogramma van McLaren negatief beïnvloedden. Echter, dat kon de stemming van Fernando niet drukken. De tweevoudig wereldkampioen, die voor het laatst wist te winnen op Barcelona, in 2013, blijft steevast geloven in een hergeboorte van McLaren.


"Ik zie geen redenen om niet optimistisch te zijn. McLaren is op één na het meest succesvolle team in de geschiedenis van de Formule 1. Renault is één van de beste motorfabrikanten en we hebben dezelfde ambities. Ik zie niet waarom we niet goed zouden presteren. We willen ons verbeteren ten opzichte van de afgelopen drie jaren en zo dicht mogelijk bij de top drie zien te komen. En dat gaat ons lukken."


Echter, Fernando is wel zo realistisch om te zeggen dat overwinningen niet erg waarschijnlijk zullen zijn, dit jaar.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

RvDelft
Moderator

Het zal wel lachen zijn als het Honda gelukt is.
En wat Alonso zegt hier is eigenlijk het enige wat hij kan zeggen toch.

1 15-03-2018 10:42:30
lars75
Diamond Member

Persoonlijk denk ik dat het een tweeledig probleem was:

McLaren was niet bereid om concessies te doen aan Honda m.b.t. het chassis, iets wat je nu dus terugziet bij de Renault. Aangezien McLaren het enige Renault team was met constant en grote technische problemen met de motor en de koeling.
Honda heeft volgens mij destijds al aangegeven dat zij meer ruimte rond de motor wensten van McLaren en meer koeling. Dit werd telkens afgedaan door McLaren en alles werd op de Honda krachtbron afgeschoven.
STR geeft Honda deze ruimte wel om verbeteringen aan te brengen en geeft de motor meer lucht, en de Honda blijft heel en tuft probleemloos rond.

Toeval?

17-03-2018 13:34:24
Sicko
Gold Member

McLaren is met behulp van de miljoenen Dollars van Honda in de F1 gebleven. De continue grove kritiek van McLaren naar de Japanse fabrikant is compleet fout geweest. De idiote uitlatingen van eerste rijder Alonso zijn daarbij helemaal niet van belang. In de opinie van de Japanners is Alonso totaal niet belangrijk. McLaren heeft zelf de boel verpest. Honda is bij Toro Rosso in een warm bad beland.

0 15-03-2018 21:32:47
;