Menu
© Pirelli
Nieuws

Sauber richt zich op het middenveld

10 reacties | 2162x gelezen
14-03-2018 18:00

EvDelft | Frédéric Vasseur, de teambaas van Sauber, zegt dat het team zich richt op het worden van een sterke middenvelder, maar dat dat tijd kost. Het zal echter geholpen worden door de aanwezigheid van Alfa Romeo.

Bron: F1i.com

Dankzij verhoogde inskomsten en de toegang tot de nieuwste motor van Ferrari, is het team uit Hinwil zich verzekerd van een betere toekomst, zelfs al dit seizoen. In 2017 had Sauber het slechtste jaar in de geschiedenis van het team, met slechts 5 punten op het scorebord. Maar hoewel de toekomst er positief uitziet, zegt Vasseur dat er nog een heleboel moet gebeuren voordat het ook daadwerkelijk beter gaat. Het kan jaren duren, aldus de Fransman.


Je kunt een team nou eenmaal niet zo snel opbouwen. Als je kijkt naar een project zoals van van Red Bull, 10 jaar geleden, of waar Mercedes zeven jaar geleden was… Het duurde voor hen ook enkele jaren voor ze waren waar ze uitkwamen. In het geval van Mercedes was het zelfs zo dat ze een team overnamen dat wereldkampioen was. En het duurde vijf jaar voor het wéér zover was."


"Wij starten aan de achterkant van het veld. We moeten realistisch zijn. Ik weet dan ook echt wel dat het tijd zal kosten voordat we kunnen presteren en ons verbeteren. Ik wil niet zeggen dat we volgende week ons best niet hoeven te doen, maar we moeten ons elke week verbeteren. We moeten het in Bahrein beter doen dan in Melbourne."


"We richten ons op het middenveld voor de toekomkst. Maar dat kan wel twee jaar duren. Kijkend naar Force India hebben we een goed referentiepunt. Zij waren ook een achterhoedeteam, enkele jaren geleden. Ze hebben iets goeds opgebouwwd en plukken daar nu de vruchten van."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;