Menu
© Williams
Nieuws

Jean Todt verbaasd over reacties coureurs omtrent halo

11 reacties | 3133x gelezen
14-03-2018 16:00

EvDelft | Al voordat de halo voor het eerst op een racewagen werd gemonteerd - het apparaat dat hoofdletsel door grote voorwerpen moet voorkomen - werd de halo door coureurs en fans gedemoniseerd.

Bron: Pitpass.com

In Barcelona werd de eerste voorlopig definitieve versie gebruikt, maar niet van harte. Het racedebuut zal er zijn in Melbourne. Sommige coureurs zeggen dat ze er wel aan zullen wennen, terwijl anderen, zoals Toto Wolff, zegt dat hij liever een kettingzaag pakt en het ding eraf zaagt.


Jean Todt, de president van de FIA, laat weten vooral verbaasd te zijn door de aanhoudende kritiek en negatieviteit op de halo. Volgens hem hebben de coureurs een kort geheugen.


"Sommige coureurs hebben zelf om de halo gevraagd. Ze hebben dus een kort geheugen. Op 16 december 2015 kreeg ik een brief die was getekend door Jenson Button, Alexander Wurz en Sebastian Vettel (de directie van de GPDA destijds). Zij vroegen ons haast te maken met een hoofdbescherming voor de coureurs. En dat hebben we gedaan."


"Direct daarna zijn we naar de ingenieurs gestapt. We hebben om voorrang voor een oplossing op de zorgen gevraagd en dit is wat eruit is gekomen. Op 27 juli 2016 werden de coureurs middels een bijeenkomst op de hoogte gesteld. Zij wisten dus wat er komen gingen. Ze zeiden dat we ons niet van de wijs moesten laten brengen en door moesten zetten, voor hún veiligheid. Dus dat hebben we gedaan. En nu ben ik verbaasd. Je weet dat ik van de Formule 1 houd en ik vind de halo ook niet leuk om te zien. Er zijn helaas gewoon mensen die zich niet aan hun woord houden", aldus de Fransman."


"Maar waar we over praten, is het grootste wat we hebben: loyaliteit en woord houden, en respect hebben voor wat wordt ondernomen. We hebben gerespecteerd wat werd gevraagd, en sommigen zijn dat vergeten. Het is helaas niet anders. Daarom ben ik zo verbaasd dat ik mensen hoor zeggen: 'Oké, motorsport is gevaarlijk, wat gebeurt, gebeurt'. Kun je je voorstellen hoe we ons zouden voelen als we een dodelijk ongeval hebben en we hebben een halo, maar gebruiken die niet? Dan krijg je dat weer."


"Ik ga echter niet reageren op wat Toto gezegd heeft. Het is een kinderlijk spelletje. Heel ontoepasselijk. Het is erg jammer dat hij publiekelijk ontkent wat we hebben geïntroduceerd. Wanneer we iets beters vinden dan de halo, weet ik zeker dat we dat zullen gaan testen en introduceren. Ik vind het niet zo erg wat ik zie. Ik heb gelezen dat de fans nu niet meer kunnen zien wie er rijdt. Er wordt al jaren geklaagd dat we niet zien wie in de auto ziet, wie het is. Je moet daar echt een expert voor zijn. Voor mij is het belangrijk te weten wie er in de auto zit."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;