Menu
© McLaren
Nieuws

Testdag 3: Veel sneeuw, weinig actie

1 reactie | 1846x gelezen
28-02-2018 18:36

EvDelft | Fernando Alonso was de enige coureur die op een besneeuwd Circuito de Catalunya een tijd wist neer te zetten.

Bron: FormulaSpay.com

Het weer was gisteren al koud, met temperaturen van rond de 4°C, maar vandaag was het nog kouder: sneeuw bedekte het circuit en de start van de testdag werd dan ook uitgesteld. De belangrijkste reden daarvoor was dat de helikopter niet kon opstijgen vanwege slecht zicht.

Toen in de middag eenmaal de test van start ging, waren de teams er niet echt happig op hun coureurs de baan op de sturen onder voornoemde omstandigheden. Daniel Ricciardo, Brendon Hartley, Marcus Ericsson en Robert Kubica deden allemaal niet meer dan een enkele installatieronde in de zeer natte omstandigheden. Ondanks dat er erg voorzichtig werd gereden, hard Ricciardo nog een momentje waarbij hij met zijn auto de grindbak doorploegde, voordat hij zijn Red Bull terug in de garage wist te brengen.

De enige coureur die wel een tijd neer wist te zetten, was Fernando Alonso, die na een aantal voorzichtige rondjes met zijn McLaren een tijd van 2'18"545 op de regenbanden wist te noteren.

Ondanks vandaag, zal morgen de laatste testdag zijn. Er wordt op vrijdag niet getest omdat Williams een filmdag heeft. Morgen zou het iets warmer moeten zijn, maar met regenbuien.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

bvonk
Moderator

Leuk om McLaren bovenaan te zien staan maar voor het testen heb je er natuurlijk niets aan met deze omstandigheden. Toch wel een beetje flauw dat sommige teams helemaal niet op de baan zijn geweest. Zou leuk zijn geweest voor de mensen naast de baan die nu wel erg weinig hebben gezien.

0 01-03-2018 00:00:23
;