Menu
© Ferrari
Nieuws

Kimi Räikkönen is blij met de halo op zijn Ferrari

0 reacties | 1909x gelezen
26-02-2018 10:00

EvDelft | Kimi Räikkönen zegt dat hij blij is met hoe de halo in zijn Ferrari is geïntegreerd.

Bron: F1i.com

De Fin sprak op de mediapresentatie over de nieuwe SF71H. Voor een betere integratie, heeft Ferrari de halo rood geverfd, zodat die beter past bij de rest van de auto.

"De halo ziet er zo anders uit, maar om eerlijk te zijn probeerden we het vorig jaar en het is geen groot verschil. Je moet er even aan wennen en dan zie je het niet eens meer", aldus de wereldkampioen van 2007.

Vorig jaar werd tijdens de tests de halo op de auto geschroefd, maar voor dit jaar moesten de benodigde bevestigingspunten in het casco geïntegreerd worden.

"Zoals de auto nu ontworpen is, is het een stuk beter. De halo zou nu minder zichtbaar moeten zijn wanneer we in de de wagen zitten. Het ziet er iets anders uit met alle regelwijzigingen en de auto's veranderen elk jaar toch wel. Maar ik weet zeker dat we er snel aan gewend zijn. Het is wat het is, het is voor onze veiligheid, dus ik denk dat we blij moeten zijn dat het er is", ging de Fin verder.

In het algemeen is Kimi tevreden met hoeveel werk Ferrari in de bouw van de nieuwe auto heeft gestopt. Echter, hij heeft nog niet met de wagen kunnen rijden. Sterker nog: behalve voor het passen van het stoeltje heeft hij nog niet in de Ferrari gezeten.

"Er is heel veel werk in de auto gestopt. Uren en uren van planning en andere dingen, tot zelfs de laatste uren vannacht. Ik zag de auto vanochtend pas voor het eerst in zijn geheel. Het is altijd een opluchting wanneer de auto op tijd klaar is. Vooral nu we weer gaan rijden. De wagen ziet er fraai uit en hij is snel. Maar dat zien we wel wanneer we gaan testen", besloot Räikkönen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;