Menu
© Huffington Post
Nieuws

Bernie Ecclestone weet zeker dat Ferrari opstapt

2 reacties | 1938x gelezen
25-02-2018 16:00

EvDelft | Bernie Ecclestone heeft wederom gewaarschuwd dat Ferrari bereid is een eigen wereldkampioenschap op te starten als zij haar zin niet krijgt bij de onderhandelingen omtrent de toekomst van de Formule 1.

Bron: DailyMail.co.uk

De voormalig directeur van de Formule 1 heeft dit al een aantal keer eerder gezegd en herhaalde zijn bewering voorafgaand aan het begin van de wintertests.

Na 40 jaar leiding gegeven te hebben aan de Formule 1, is Bernie vorig jaar door Liberty Media op een zijspoor gezet.

"Sommigen denken al aan een alternatieve serie. Sergio Marchionne heeft er met mensen over gesproken. Als hij besluit te vertrekken, dan gaat hij ook. Als de FIA niet doet wat hij denkt dat juist is - en wat in het voordeel van Ferrari zal zijn - dan gaat hij", aldus Ecclestone.

"Het is heel simpel. De Formule 1 is Ferrari en Ferrari is de Formule 1. Ga naar willekeurig welke plek ter wereld en denk niet aan de straatauto's van Ferrari: het is Formule 1. Ik zou het vreselijk vinden als Ferrari de Formule 1 verlaat", ging de Brit verder.

Enzo Ferrari heeft altijd zijn steun uitgesproken voor Bernie, die de commerciƫle rechten had van de Formule 1. Om nu een eigen serie te starten, zal Ferrari de medewerking moeten krijgen van promotors van races, en eigenaars van circuits. Volgens Ecclestone zal hen dat lukken, ook.

"Geen enkele promotor zal blij zijn als Ferrari uit de Formule 1 vertrekt. Ze zullen zich direct bij Ferrari aansluiten wanneer die een nieuwe serie hebben opgestart. Vooral als het goedkoper is dan de Formule 1", besloot Ecclestone.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Sicko
Gold Member

Neen Bernie. Ferrari stapt niet op. Jijzelf was degene die bang was dat Ferrari zou opstappen en je bent er in gestonken en hebt Ferrari een idioot groot financieel voordeel gegeven.

Ferrari heeft de F1 nodig en niet andersom. Als Ferrari vertrekt dan betekent dat een gigantisch gezichtsverlies en wellicht een faillissement tot gevolg.

0 25-02-2018 18:45:43
dickyduks
Silver Member

De baas van ferrari bepaalt niet wat er gaat gebeuren in de f1, oke dat ze een grote partij zijn voor overleg is duidelijk, na zo veel jaar in de f1. als ferrari vertrekt uit de f1 zal dat zekers gevolgen hebben voor ferrari maar denk niet dat ze zo maar opstappen uit de f1. de f1 veel te belangrijk voor ferrari .

0 28-02-2018 11:10:41
;