Menu
© McLaren
Nieuws

Paddy Lowe: "Lance Stroll kan een geweldig tweede jaar hebben"

9 reacties | 2734x gelezen
25-02-2018 12:00

EvDelft | Hoewel Lance Stroll geschiedenis heeft geschreven in zijn eerste seizoen, verwacht Williams dat hij zelfs een beter tweede jaar heeft. Vooral Paddy Lowe, technisch directeur, verwacht veel van de jonge Canadees.

Bron: PlanetF1.com

Stroll maakte vorig jaar zijn debuut in de Formule 1 en werd met zijn derde plaats in Bakoe de jongste coureur ooit die op het podium terecht kwam. Hij was in Italië ook de jongste coureur ooit die zich op de voorste rij wist te kwalificeren. Bovendien was hij de enige coureur die niet voor Mercedes, Red Bull of Ferrari reed, die op het podium wist te komen in 2017.

Williams verwacht dat de tiener in 2018 zelfs een beter seizoen zal meemaken.

Paddy Lowe liet weten: "Ik denk dat Lance zich in zijn tweede jaar heel anders zal opstellen dan in zijn eerste. Zijn hele aanpak zal anders zijn. Hij kwam als 18 jaar oude jongen in de Formule 1, in een nieuwe omgeving, met een nieuwe uitdaging. Hij heeft enorm veel moeten leren onder de grote druk die de Formule 1 nu eenmaal levert."

"Daarom denk ik dat hij het in zijn tweede seizoen veel beter zal doen. Niet alleen is hij een jaar ouder, maar hij heeft nu ook een jaar ervaring. Bovendien denk ik dat mensen vergeten hoe jong hij eigenlijk is.", legde Lowe uit.

"Inmiddels kent hij alle circuits, hij weet hoe het in de Formule 1 aan toe gaat, en daarom zal hij veel meer vertrouwen hebben in alles dan vorig seizoen. Maar zelfs toen behaalde hij al de nodige successen. Één van de beste dingen die hij vorig jaar liet zien, maar waar weinig over wordt gesproken, is hoe hij in de eerste ronde presteerde in zijn debuutseizoen. Hij had altijd een sterke eerste ronde en ik was blij te zien dat hij volgens de officiële statistieken in de eerste ronde de meeste inhaalacties van alle coureurs op zijn naam heeft staan", aldus de technisch directeur.

"Natuurlijk is dat geweldig, want er zijn veel coureurs die zich goed kwalificeren maar in de eerste ronde alle voordeel teniet doen met domme acties en ongelukken. Lance heeft laten zien dat hij kan strijden en daarbij niet over de grens gaat", besloot Lowe.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;