Menu
© Red Bull
Nieuws

Christian Horner denkt dat Red Bull wel titelkandidaat is in 2018

4 reacties | 2022x gelezen
20-02-2018 14:00

EvDelft | Christian Horner is een stuk optimistischer over de kansen van Red Bull in 2018 dan Helmut Marko.

Bron: F1i.com

Eerder deze week liet Marko al weten, dat hij denkt dat Red Bull dit seizoen geen kans maakt op de titel, maar Horner is het daar categorisch niet mee eens. Hij zegt dat het team uit Milton Keynes vanaf de eerste race kan strijden met Mercedes en Ferrari om de grootste eer.

"Als we geleerd hebben van de lessen van vorig jaar en wanneer de betrouwbaarheid omhoog gaat, zie ik geen enkele reden waarom we niet even goed kunnen zijn", aldus Horner.

De kenners gaan er graag vanuit dat er dit jaar vier teams zullen strijden om de titel, namelijk McLaren ook. Het team uit Woking zal in elk geval zich proberen te meten met Red Bull, nu ze met dezelfde motoren rijden. Toch denkt Horner dat zijn team het beter voor elkaar heeft dan de mannen van McLaren.

"McLaren is een geweldig team en we kijken ernaar uit tegen hen te racen. Maar we hebben in de tweede helft van het seizoen een enorme stap voorwaarts gemaakt en we hopen dat momenten in 2018 vast te houden. De reglementen zijn niet erg veel veranderd dus veel van wat wij hebben geleerd in 2017, komt in 2018 ook van pas", aldus Horner.

Bovendien verwijst de teambaas naar wat hij het sterkste punt vindt van zijn team: de coureurs. Volgens Horner is het niet de vraag óf, maar wannéér Max Verstappen wereldkampioen wordt.

"Sebastian Vettel won bij ons vier wereldtitels voordat hij 30 was. Lewis Hamilton heeft er ook vier en hij is 32. Je kunt zien welke coureur geweldig goed zijn en Max is er daar absoluut één van", aldus Horner.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Jan1947
Silver Member

Daniel is blijkbaar geen titel kandidaat.

3 20-02-2018 17:34:37
Sicko
Gold Member

Jan1947

Dat was ook precies mijn eerste reactie. Terwijl Ricciardo toch eerder viervoudig wk Vettel de oren waste. Het lijkt wel of het er om te doen is om de jongste wk ooit te leveren. Dat gaat Ricciardo niet redden, maar Verstappen heeft die mogelijkheid nog steeds.

Feit is ook dat Verstappen een behoorlijk aantal miljoenen meer is gaan toucheren dan Ricciardo en dat de wagen(s) voor 2018 naar de wensen van Verstappen ontworpen/gebouwd zou zijn. Maar dat hoeft niet per sé negatief voor Ricciardio uit te pakken.

20-02-2018 18:06:51
Misjab
Gold Member

@ Sicko: Waar heb je vandaan dat de nwe RB is ontworpen naar (alleen) Max zn wensen? Dat is de eerste keer dat ik dat hoor.

21-02-2018 07:08:28
Sicko
Gold Member

Misjab
Je hebt gelijk. Zo is het (nog) niet officieel naar buiten gebracht.
Het is echter wel bekend dat het team vanaf dit seizoen om Verstappen heen wordt gebouwd. Daarmee ben ik er vanuit gegaan, wellicht ten onrechte, dat ook de wagens daarom naar de wensen van Verstappen gebouwd zou worden.

21-02-2018 17:38:56
;