Menu
© Red Bull
Nieuws

Helmut Marko denkt dat Red Bull geen titelkandidaat is in 2018

0 reacties | 2075x gelezen
18-02-2018 18:00

EvDelft | Ondanks het veelbelovende potentieel van Red Bull, denkt Helmut Marko dat het team dit seizoen niet de titel zal behalen.

Bron: F1i.com

Het team uit Milton Keynes had aan het eind van het afgelopen seizoen een aantal sterke races, waarbij Max Verstappen wist te winnen in Maleisië en Mexico. En hoewel hij verwacht dat Red Bull weer aan de kop van het veld te vinden is, samen met Mercedes en Ferrari, denkt hij dat de hoogste eer dit jaar nog net buiten bereik ligt: "Ik denk niet dat we ons al in een positie bevinden om ons te meten met Ferrari en Mercedes."

Echter, de Oostenrijker beseft zich ter dege dat Red Bull twee heel goede coureurs heeft: Daniel Ricciardo en Max Verstappen. En die twee helpen het team voorwaarts: "Wanneer je twee even sterke coureurs hebt, gaan ze allebei voor de beste positie. Ze willen de auto steeds verder verbeteren om steeds beter te scoren. Maar wanneer je maar één coureur hebt die alles uit de auto kan halen, weet je niet precies waar je staat."

Hoewel hij dus denkt dat de titel te hoog is gegrepen, gaat hij er wel vanuit dat Red Bull vanaf de Grote Prijs van Australië kan strijden om de overwinning, dankzij het vroege begin aan de RB14 en de verbeterde motoren van Renault: "De motoren van Renault zouden nu betrouwbaarder moeten zijn en krachtiger. We moeten in 2018 meteen een goede auto hebben. Maar Mercedes heeft een nieuwe motor dus de vraag is of we ons met hen kunnen meten."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;