Menu
© Williams
Nieuws

Robert Kubica rijdt drie eerste vrije trainingen in 2018

0 reacties | 1518x gelezen
17-02-2018 16:00

EvDelft | Het is al weer acht jaar geleden sinds Robert Kubica tijdens een officieel Formule 1-weekeinde zijn kunsten vertoonde, naast coureurs als Lewis Hamilton en Fernando Alonso.

Bron: Formula1.com

Maar dat gaat veranderen. Enkelvoudig racewinnaar Kubcia heeft sinds 2010 niet meer in de Formule 1 geracet vanwege een zware verwonding in februari 2011, welke hij opliep tijdens een rally. Hij zal dit jaar echter voor Williams drie keer op vrijdagochtend in actie komen. Dat maakt deel uit van zijn rol als test- en reservecoureur.

"Ik zal drie keer een eerste vrije training rijden. Ik rijd in elk geval in Barcelona, wellicht in Oostenrijk, en dan nog eentje. Bovendien zal ik testen in de winter en tijdens het seizoen. Het is belangrijk dat ik de kans krijg te rijden. De huidige reglementen maken dat bijna onmogelijk", aldus de Pool.

"De simulator speelt natuurlijk een belangrijke rol, want ik ben onderdeel van het project en het is belangrijk een vergelijking te trekken tussen de virtuele en echte wereld. Natuurlijk is het niet wat velen met mij gehoopt hadden, maar het brengt me terug in het paddock en dat is ook belangrijk", besloot Kubica.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;