Menu
© Williams
Nieuws

Williams verdedigt keuze coureurs

2 reacties | 1479x gelezen
17-02-2018 14:00

EvDelft | Claire Williams, de teambaas van het team van haar vader, heeft de keuze voor Lance Stroll en Sergey Sirotkin voor 2018 verdedigd.

Bron: Crash.net

Ze laat weten dat de grote hoeveelheid geld die beide coureurs meenemen, niet de doorslaggevende factor is geweest in het benoemen van de coureurs voor het komende seizoen. Lance Stroll, de 19 jaar oude Canadees die aan zijn tweede seizoen gaat beginnen, is momenteel de meest ervaren coureur bij het team. Zijn teamgenoot is de 22 jaar oude Rus Sergey Sirotkin. Sirotkin heeft een flink bedrag bij zich in de vorm van sponsoring van SMP en Stroll betaalt door zijn vader een flink bedrag om bij Williams te mogen rijden. Het zou in totaal om ongeveer € 35.000.000 gaan voor dit seizoen.

De jonge Canadees had een wisselvallig seizoen in 2017. De eerste drie races finishte hij niet en in Canada, de zevende race van het seizoen, pakte hij zijn eerste punten door negende te worden. In Azerbeidzjan, de race erna, werd hij derde. In totaal behaalde hij maar 3 punten minder dan zijn toenmalige teamgenoot Felipe Massa.

"We nemen alleen coureurs met talent aan. De Formule 1 is een gevaarlijke omgeving om zaken in te doen en we gaan niet iemand in de auto zetten die alleen maar geld meeneemt. We hebben onze beslissing gebaseerd op een complexiteit van feiten en we hebben niet alleen maar gekeken naar hoe diep de zakken zijn van de coureurs", aldus Claire.

"Ja, we zijn een onafhankelijk team en ja, sponsoren zijn tegenwoordig heel moeilijk te vinden. Dus als een coureur geld meeneemt, dan is dat een leuke bonus. Maar het is niet de basis van onze beslissingen", herhaalde ze.

Het team uit Grove is de laatste jaren steeds vijfde geworden in het kampioenschap voor constructeurs, maar lijkt langzaam af te glijden. Er ligt een flinke rekening voor de motoren van Mercedes waar het mee rijdt. Claire laat wel weten dat het 'ongelooflijk naïef' is van iedereen die denkt dat iemand 'zomaar een betalende coureur' is. Daarmee verwijst ze naar Fernando Alonso, die nu hij succesvol is (geweest), een flinke sponsor achter zich heeft staan.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Sicko
Gold Member

Mevrouw Williams toch. Met de bedragen die de rijders meenemen kun je je team zo'n beetje het hele seizoen financieren. En dan met droge ogen beweren dat dat niet de drijfveer om voor deze beide paydrivers te hebben gekozen.

Ben wel blij dat Wiliams er nog steeds bij is. Jammer dat deze Claire het teamchef-zijn als dochter-van in de schoot geworpen is en daardoor een fout soort boegbeeld van het team is geworden. Zij haalt het team naar beneden door foute uitlatingen, onkundigheid en door haar aanwezigheid.

0 17-02-2018 18:57:49
vnons
Senior Member

Ach Claire , als je het zonder al dat geld toch niet voor elkaar krijgt kun je altijd nog "Gridgirl" worden ... Oh nee die zijn ook met jouw goedkeuring weggestuurd

0 18-02-2018 19:01:16
;