Menu
© Haas F1
Nieuws

Max Verstappen vindt de halo maar helemaal niets

2 reacties | 2040x gelezen
17-02-2018 12:00

EvDelft | Max Verstappen heeft laten weten dat hij er helemaal niet naar uitkijkt te gaan racen met de 'zeer lelijke' halo op zijn wagen, dit jaar.

Bron: PlanetF1.com

Eerder deze week begonnen de eerste teams met het tonen van hun auto's voor het seizoen 2018. Haas en daarna Williams lieten zien hoe hun auto - met halo - eruit ziet. Verstappen is niet onder de indruk. Komende maandag, 19 februari, zal Red Bull haar auto tonen aan het publiek: de RB14.

"De halo is en blijft heel erg lelijk. Ik kijk er totaal niet naar uit. In het algemeen hoop ik de dat wagen er verder wel goed uit zal zien en vooral snel is. Ik hoop dat we ten opzicht van vorig jaar een stap voorwaarts doen en dat we vanaf het allereerste moment een snelle wagen hebben. Ik wil niet meer achter de andere teams aanjagen, zoals we vorig jaar deden", aldus de Nederlander.

De halo heeft de auto niet direct veranderd, behalve natuurlijk waar die bevestigd is, maar de auto is een stuk zwaarder geworden. Ze moeten tegenwoordig minimaal 734 kilo wegen. Dat specifieke minimum gewicht is echter een probleem van coureurs zoals Max.

"Omdat de halo zo zwaar is - meer dan de zes kilo die de FIA aan de auto's heeft toegevoegd - ben ik absoluut in het nadeel. Ik ben één van de langere en zwaardere coureurs van het veld, dus het is zeker niet ideaal. Ik ga mijn training er echter niet voor aanpassen: als ik onder gewicht ben, zal ik niet optimaal kunnen presteren tijdens de races", besloot Verstappen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Sicko
Gold Member

Ik heb al eerder gepleit voor hogere gewichten van wagens inclusief rijders, zodat het gewicht van een rijder geen voordeel of nadeel geeft.

1 17-02-2018 18:48:07

De 734 kilo is inclusief coureur. Het nadeel bevindt zich in waar het gewicht geplaatst wordt. Hoe meer de auto plus coureur onder de 734 kilo zitten, hoe meer ballastgewicht je kunt plaatsen op plaatsen waar je het hebben wilt. En dat is zo laag mogelijk.

17-02-2018 19:33:49
;