Menu
© Ferrari
Achtergrond

Hamilton vs Vettel: de race naar titel nummer 5 (deel 8/8)

1 reactie | 5239x gelezen
25-02-2018 00:01

EvDelft | We hebben vorig jaar niet meer dan een voorproefje gekregen van de strijd tussen Lewis Hamilton en Sebastian Vettel. Zou 2018 een klassieker worden, tussen twee coureurs die allebei proberen hun vijfde titel te behalen?

Bron: PlanetF1.com

Teamgenoten: Kimi Räikkönen.
In de winterperiode liet president Sergio Marchionne zich al ontvallen dat dit het laatste jaar voor Kimi zou kunnen zijn. Hij moet beter presteren. De Scuderia hebben dat nodig want het is belangrijk dat er een coureur is die het oprukkende Red Bull kan tegenhouden.

Räikkönen wist slechts zeven keer op het podium te komen in 2017. Hij moet dit jaar echt een grotere bijdrage leveren en dat begint ermee dat hij beter moet presteren in de kwalificaties. Dan zal hij ook betere races kunnen rijden en vaker op het podium kunnen komen.

Net als dat Lewis Hamilton en Valtteri Bottas goed met elkaar overweg kunnen, kunnen Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen dat ook. Echter, in beide gevallen zal dat waarschijnlijk heel erg snel veranderen wanneer de tweede coureur de eerste zal bedreigen in diens prestaties. Vettel heeft echter Kimi dicht achter zich nodig om een buffer te creëren tussen hem en Hamilton al hij inderdaad met Ferrari de titel wil gaan behalen.

Klik hier voor deel 1.
Klik hier voor deel 2.
Klik hier voor deel 3.
Klik hier voor deel 4.
Klik hier voor deel 5.
Klik hier voor deel 6.
Klik hier voor deel 7.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Sicko
Gold Member

Ten eerste:
Het mag duidelijk zijn dat zowel Mercedes als Ferrari een eerste en een tweede rijder rijder hebben.

Ten tweede:
Vettel is heel goed in staat om geheel zelfstandig een mogelijk wk om zeep te helpen en zelfs de tweede rijder van het team in een race te elimineren.

Als de Renault-motor maar iets meer vermogen heeft in vergelijking met vorig jaar en, niet onbelangrijk, veel betrouwbaarder is, dan gaan de coureurs van Red Bull Racing om het wk strijden.

0 25-02-2018 18:31:52
;