Menu
© Mercedes
Achtergrond

Hamilton vs Vettel: de race naar titel nummer 5 (deel 7/8)

9 reacties | 6298x gelezen
24-02-2018 00:01

EvDelft | We hebben vorig jaar niet meer dan een voorproefje gekregen van de strijd tussen Lewis Hamilton en Sebastian Vettel. Zou 2018 een klassieker worden, tussen twee coureurs die allebei proberen hun vijfde titel te behalen?

Bron: PlanetF1.com

Teamgenoten: Valtteri Bottas.
Valtteri Bottas deed het onverwachte toen hij begin vorig jaar de wereldkampioen Nico Rosberg, die onverwacht met pensioen was gegaan, verving bij Mercedes. Hij was de stilte na de storm, na een intense rivaliteit tussen Hamilton en Rosberg. Maar: dat is meteen een deel van het probleem.

Hoewel Bottas bewezen heeft dat hij in staat is races te winnen op eigen kracht, heeft hij ook toegegeven te twijfelen over zijn kunnen en de Mercedes. Bovendien weigert zijn team hem langer dan één jaar tegelijk vast te leggen en dat geeft te denken. Waarschijnlijk is Bottas dus geen coureur waarvan zijn team verwacht dat hij wereldkampioen kan worden.

Maar als Bottas het voor elkaar kan krijgen het Lewis moeilijk te maken, dan is hij in elk geval een goede teamspeler die een waardevolle bijdrage kan leveren aan Mercedes en Lewis aan zijn vijfde titel kan helpen.

Met drie overwinningen, dertien keer op het podium en als slechts één van de drie coureurs met meer dan 300 punten, was het seizoen van Bottas alles behalve een schande in zijn eerste jaar bij het team. Ondanks zijn eigen twijfels, zou hij er vertrouwen in moeten hebben dat hij op zijn minst weer een degelijk seizoen kan rijden.

Klik hier voor deel 1.
Klik hier voor deel 2.
Klik hier voor deel 3.
Klik hier voor deel 4.
Klik hier voor deel 5.
Klik hier voor deel 6.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;