Menu
© Red Bull
Achtergrond

Hamilton vs Vettel: de race naar titel nummer 5 (deel 6/8)

9 reacties | 6724x gelezen
23-02-2018 00:01

EvDelft | We hebben vorig jaar niet meer dan een voorproefje gekregen van de strijd tussen Lewis Hamilton en Sebastian Vettel. Zou 2018 een klassieker worden, tussen twee coureurs die allebei proberen hun vijfde titel te behalen?

Bron: PlanetF1.com

De Red Bull factor/
In het slechtste scenario snoept Red Bull belangrijke punten weg bij de top twee. Maar, in het beste scenario zorgen Max Verstappen en Daniel Ricciardo ervoor dat Lewis Hamilton en Sebastian Vettel niet de enige twee titelkandidaten zijn in 2018.

Wat Red Bull moet doen, is zichzelf uit de inmiddels overbekende trend zien te halen van een langzame start van het seizoen, om zich vervolgens te herstellen en het seizoen goed af te sluiten. En om juist dat te bereiken, heeft Red Bull besloten de ontwikkeling van de RB14 eerder te beginnen dan het in het verleden heeft gedaan.

Een ander obstakel voor hen is dat ze opeens het trucje van de voorwielophanging misten. De FIA heeft besloten dat de voorwielophanging, zoals die was ontwikkeld en geperfectioneerd door Red Bull, verboden is. Deze voorwielophanging zorgde voor een betere ærodynamica in de bochten en de banden presteerden ook beter, door de rijhoogte in de bochten aan te passen.

Echter, Red Bull kan zich nog altijd verheugen in de diensten van ontwerpgoeroe Adrian Newey. En die zal ongetwijfeld een nieuw konijn uit de hoge hoed toveren. Echter, het vinden van die ene oplossing zou wel eens tijd kunnen kosten.

En dan is er nog op de achtergrond Daniel Ricciardo. Wat gaat hij doen? Wordt zijn nu nog onbekende toekomst een afleiding voor het team? Aan de andere kant, Mercedes en Ferrari hebben ook allebei één coureur met een aflopend contract…

Klik hier voor deel 1.
Klik hier voor deel 2.
Klik hier voor deel 3.
Klik hier voor deel 4.
Klik hier voor deel 5.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;