Menu
© Ferrari
Achtergrond

Hamilton vs Vettel: de race naar titel nummer 5 (deel 5/8)

9 reacties | 6286x gelezen
22-02-2018 00:01

EvDelft | We hebben vorig jaar niet meer dan een voorproefje gekregen van de strijd tussen Lewis Hamilton en Sebastian Vettel. Zou 2018 een klassieker worden, tussen twee coureurs die allebei proberen hun vijfde titel te behalen?

Bron: PlanetF1.com

De auto: Ferrari.
Het kan gevaarlijk zijn te veel te denken van de gereden tijden van de wintertests. Echter, na maanden zonder actie op de baan was het eenvoudig je te werpen op elk beetje informatie dat je krijgen kon. Dat gezegd hebbende, en met de nodige strategieën achter de hand, liet Ferrari een duidelijk waarschuwingsschot klinken. Ferrari was terug en klaar om de strijd aan te gaan met Mercedes.

Deze gedachtegang werd bevestigd tijdens de eerste race van 2017, op Albert Park, en werd sterker toen Sebastian Vettel in de eerste zes races niet slechter scoorde dan een tweede plek. Echter, problemen met de betrouwbaarheid in combinatie met het temperament van Vettel, zorgde ervoor dat de situatie volledig uit de hand liep.

De uitgesproken president van Ferrari, Sergio Marchionne, suggereerde dat de standaard van de Scuderia was gezakt. Hij vond het een schande dat kleine problemen verhinderden dat de goede resultaten, die er zelfs voor hadden kunnen zorgen dat Ferrari eindelijk het almachtige Mercedes zou verslaan, juist dat verhinderde.

Marchionne zorgde ervoor de de kwaliteitscontrole werd heringevoerd, na de blamage van de kapotte bougie tijdens de Grote Prijs van Maleisië: Kimi Räikkönen haalde de start niet eens in die race en Vettel viel in Japan na vier ronden uit. In tegenstelling tot de uitvalbeurten bij Ferrari, was Lewis Hamilton de enige coureur die vorig jaar 100% van de raceafstand wist af te leggen.

Aan de positieve kant is het dat Ferrari en Red Bull lijken samen te werken om het verschil met Mercedes zo veel mogelijk te verkleinen. De kleinste dingetjes worden aangepakt en overgenomen van de rivaliserende auto's. Vettel merkte in Singapore op dat de auto's van Red Bull de bargeboards van Ferrari leken te hebben gekopieerd, wat ervoor zorgde dat Red Bull opeens een stuk sneller was. En na de Grote Prijs van Mexico was het Ferrari die ging experimenteren met de diffuser van Red Bull.

Klik hier voor deel 1.
Klik hier voor deel 2.
Klik hier voor deel 3.
Klik hier voor deel 4.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;