Menu
© Pirelli
Achtergrond

Hamilton vs Vettel: de race naar titel nummer 5 (deel 4/8)

0 reacties | 5436x gelezen
21-02-2018 00:01

EvDelft | We hebben vorig jaar niet meer dan een voorproefje gekregen van de strijd tussen Lewis Hamilton en Sebastian Vettel. Zou 2018 een klassieker worden, tussen twee coureurs die allebei proberen hun vijfde titel te behalen?

Bron: PlanetF1.com

De auto: Mercedes.
Het meest duidelijke signaal komt waarschijnlijk van de auto van Mercedes. Zoals de problemen die Lewis Hamilton lieten zien, was de W08 verre van perfect. Het feit echter dat ze uiteindelijk toch op hun sloffen een vierde opeenvolgende titel behaalden bij Mercedes, terwijl de 'diva' geprobeerd werd te temmen, suggereert dat Ferrari in 2018 wederom een enorme stap voorwaarts moet maken als zij een poging willen doen de wurggreep waarin Mercedes de rest van het veld houdt, te doorbreken.

In de laatste paar races van het afgelopen seizoen en in de opvolgende winter, heeft Mercedes de kans (gehad) het lastige temperament van de W08 te temmen. Er zijn dan ook geruchten dat Mercedes naar een ander concept over gaat stappen. De Mercedes was de langste Formule 1-auto van allemaal (de reden dat de wagen op de bochtige circuits van Monaco en Hongarije niet goed uit de 'voeten' kon komen) en de verhalen gaan dat net als Ferrari, Red Bull, McLaren en Renault, in 2018 de Mercedes een kortere wielbasis krijgt.

De inconsistentie op bepaalde circuits door Mercedes gaven Ferrari en Red Bull een kans die zij op reguliere basis nooit gekregen zouden hebben. Gezien de algehele schaal van de operatie Mercedes zou het heel verrassend zijn als de Zilverpijlen de andere teams een kans geven tot het behalen van overwinningen.

Klik hier voor deel 1.
Klik hier voor deel 2.
Klik hier voor deel 3.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;