Menu
© Ferrari
Achtergrond

Hamilton vs Vettel: de race naar titel nummer 5 (deel 3/8)

9 reacties | 6250x gelezen
20-02-2018 00:01

EvDelft | We hebben vorig jaar niet meer dan een voorproefje gekregen van de strijd tussen Lewis Hamilton en Sebastian Vettel. Zou 2018 een klassieker worden, tussen twee coureurs die allebei proberen hun vijfde titel te behalen?

Bron: PlanetF1.com

Karakter: Sebastian Vettel.
Het is een beetje verrassend dat een coureur met de status als die van Sebastian Vettel, niet op de sociale media actief is. Hij is een voorstander van een rustig leventje - totdat hij in een Formule 1-auto stapt.

De mentaliteit van Vettel wordt al langer in twijfel getrokken, niet alleen in het afgelopen seizoen. Hij heeft waarschijnlijk van alle coureurs in het veld het kortste lontje. Hij is zich er zeker van bewust dat hij soms zijn emoties de overhand laat krijgen en dat hij van zijn fouten moet leren. Echter, dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan wanneer je helemaal alleen in die krappe cockpit zit en de adrenaline door je lijf stroomt.

Hoewel Lewis Hamilton het nooit voor de camera zal toegeven, zal hij ongetwijfeld genoten hebben van het feit dat hij Sebastian op stang kon jagen door alleen maar vóór hem te rijden, in Bakoe. De data bewijzen dat hij verder helemaal niets bijzonders deed, behalve dat hij vóór Vettel op de baan reed.

Wat voor veel meer opschudding zorgde, was de straf die Vettel kreeg. Veel fans zijn van mening dat die veel te licht was, maar de grootste conclusie we we kunnen trekken van alles is ons af te vragen hoe een coureur met zijn ervaring en talent zichzelf toch steeds in deze situaties terugvindt.

En niet alleen Lewis heeft een manier gevonden om Vettel op stang te jagen: Max Verstappen kan er ook wat van. Hun klassieke gevecht tijdens de Grote Prijs van Groot-Brittannië leidde ertoe dat de Duitser bij de start van de Grote Prijs van Singapore sterk naar links stuurde om de Nederlander te blokken. Het resultaat? Een dubbele uitvalbeurt voor Ferrari.

In 2018 zullen ongetwijfeld meer van dit soort hoogstandjes van verstandsverbijstering te zien zijn. Of zal Sebastian eindelijk zijn hoofd erbij weten te houden?

Klik hier voor deel 1.
Klik hier voor deel 2.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;