Menu
© Mercedes
Achtergrond

Hamilton vs Vettel: de race naar titel nummer 5 (deel 2/8)

12 reacties | 6954x gelezen
19-02-2018 00:01

EvDelft | We hebben vorig jaar niet meer dan een voorproefje gekregen van de strijd tussen Lewis Hamilton en Sebastian Vettel. Zou 2018 een klassieker worden, tussen twee coureurs die allebei proberen hun vijfde titel te behalen?

Bron: PlanetF1.com

Karakter: Lewis Hamilton.
Lewis Hamilton is bijna fanatiek in het temperen van de verwachtingen van zijn eigen team en tegelijkertijd ophemelen van de verwachtingen van de tegenstanders. Het leidt geen twijfel dat Ferrari vanaf 2016 een flinke stap voorwaarts heeft gemaakt en weer een titelkandidaat was in 2017, maar niet velen zullen hebben geloofd in de illusie die Lewis probeerde te creëren. Hij en Mercedes zijn nog altijd sterk. Zeer sterk.

Echter, er waren weekeinden waarbij het Lewis helemaal niet mee zat. In Rusland was hij te langzaam. De kwalificatie in Monaco was niet goed en leidde ertoe dat hij aan schadebeperking moest doen. In Oostenrijk had hij een probleem met de versnellingsbak. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. En als Lewis niet mee kan doen om de overwinning, kan hij zomaar veranderen in een nukkige tiener die net voor straf naar zijn kamer is gestuurd. Hij geeft dan antwoorden van één lettergreep voordat hij laat weten hoe ontzettend moeilijk het inhalen is op dat specifieke circuit.

Gezien zijn status als beroemdheid buiten de sport, komt hij vaak in het nieuws. Dat kan ervoor zorgen dat hij wordt afgeleid van zijn uiteindelijke doel: de wereldtitel. Vorig jaar alleen al kreeg Hamilton zware kritiek te verduren omdat hij het evenement in Londen miste, dat vlak voor zijn thuisrace werd gehouden. Hij was ook één van de grote namen die verschenen in een artikel over belastingontduiking.

Zelfs in het tussenseizoen, wanneer je vrijwel niets hoort van de coureurs (behalve van Lance Stroll, die kennelijk elke dag geïnterviewd schijnt te moeten worden) was Lewis opvallend in het nieuws - zoals bijvoorbeeld met zijn neefje, die een prinsessenjurk aantrok en door zijn oom Lewis publiekelijk te kijk werd gezet op Snapchat. Dat leidde er uiteindelijk toe dat Hamilton publiekelijk zijn excuses aanbood en vervolgens zijn hele account leeghaalde. En het had zo makkelijk te voorkomen geweest…

Hamilton heeft ook al eens laten weten dat hij moeite heeft zich te concentreren op de races wanneer hij vroegtijdig het kampioenschap wint. En dat vertaalt zich dan bijvoorbeeld in een knullig ongeluk in Brazilië tijdens de kwalificatie, zodat hij de race vanuit de pitstraat moest starten.

Maar… terwijl Lewis minder presteert wanneer het werk erop zit, laat zijn tegenstander het vaker afweten wanneer de druk er nog vol op staat. Daarover morgen meer.

Klik hier voor deel 1.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;