Menu
© Red Bull
Nieuws

Max Verstappen: "Red Bull zou onverslaanbaar geweest zijn met motoren van Mercedes"

1 reactie | 1524x gelezen
13-02-2018 16:00

EvDelft | Max Verstappen is van mening dat wanneer Red Bull had gereden met motoren van Mercedes, zij vrijwel onverslaanbaar zouden zijn geweest.

Bron: F1i.com

Ondanks dat Renault en Red Bull samen vier wereldtitels wisten te winnen, is het Oostenrijkse team redelijk ontevreden over de prestaties van de Franse motorleverancier in de afgelopen jaren. Het contract tussen de twee loopt aan het einde van dit seizoen af en zal niet worden verlengd. Vorig jaar had Max nogal wat last van problemen met de betrouwbaarheid. De motor van Renault was niet krachtig genoeg in vergelijking met die van Mercedes en Ferrari.

Toch wist Verstappen twee overwinningen uit het vuur te slepen: Maleisië en Mexico. Zijn teamgenoot Daniel Ricciardo won in Azerbeidzjan. De Nederlander is ervan overtuigd dat wanneer Red Bull had gereden met motoren van Mercedes, zij veel meer hadden kunnen winnen.

"Ik denk dat als wij een motor van Mercedes achter onze rug hadden gehad, we aan de horizon zouden verdwijnen. Onze motor is helaas niet zo sterk als die van Mercedes en Ferrari", aldus de Nederlander. "Helaas waren de problemen van Renault niet zo simpel op te lossen. Als het dat wel was geweest, hadden ze dat vast wel gedaan", verdedigde Verstappen zijn vele uitvalbeurten door een haperende motor.

Toch was het slechte seizoen van Red Bull niet volledig te wijten aan Renault, aldus Verstappen: "Ze dachten dat we konden gaan voor een auto met een lage mate van wervelingen achter ons. Om de één of andere reden werkte dat niet. Misschien was het team te optimistisch. Maar je hebt gezien dat de kansen snel kunnen keren. Natuurlijk was ons seizoen al verloren tegen de tijd dat we de oplossing hadden, maar het geeft ons wel vertrouwen voor de toekomst, omdat we nu weten wat we moeten doen."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Sicko
Gold Member

Een waarheid als "ein Kuh". Daarom wilde Mercedes, net als Ferrari, geen motoren aan Red Bull leveren. Verstappen is nog mild in zijn statement, maar hij kan sportief gezien onmogelijk zeggen dat de Mercedesrijders daarin ook een negatieve rol zouden vervullen.

0 14-02-2018 18:53:10
;