Menu
© FT.com
Nieuws

Chase Carey waarschuwt Ferrari dat fans belangrijker zijn

2 reacties | 1315x gelezen
13-02-2018 12:00

EvDelft | Chase Carey, de baas van de Formule 1, heeft laten weten dat wat betreft de sport, de fans op de eerste plaats moeten komen en dat daar niet over kan worden onderhandeld - zelfs niet door Ferrari.

Bron: F1i.com

De Formule 1 gaat een roerige periode tegemoet met onderhandelingen met een enorm hoge inzet en veel vuile politieke spelletjes. Liberty Media is bezig de reglementen voor 2021 af te ronden en het lijkt erop dat Liberty en een aantal grote teams het op vrijwel alle vlakken met elkaar oneens zijn. Ferrari heeft al enkele malen gedreigd zich terug te trekken uit de Formule 1 als de beslissingen van Liberty Media niet in hun interesse is.

"Ferrari heeft een belangrijke rol in de Formule 1 en is een legende, maar het team moet behandeld worden als elk ander teams. We willen graag dat zij deel blijven uitmaken van de Formule 1. We willen de sport verbeteren, niet de teams veranderen", aldus Carey tegen het Italiaanse Corriere della Sera.

"Overeenkomsten kunnen altijd gesloten worden, maar het belangrijkste is niet onderhandelbaar: het belang van de fans staat voorop. We moeten de show verbeteren die we op de baan bieden. De ærodynamica helpt daar op dit moment niet bij en ik heb me laten vertellen dat ook sommige circuits niet bijdragen aan een goede show", ging de Amerikaan verder.

Liberty Media nam een jaar geleden de Formule 1 over van CVC Capital en Chase Carey zegt dat hij blij is met hoe de afgelopen 12 maanden verlopen zijn.

"In het begin was het voor ons zaak alle individuele zaken onder de loep te nemen en dat hebben we dan ook gedaan. We willen door de omgeving een frisse wind laten waaien want we hebben heel erg veel kritiek gehoord - zoals Bernie Ecclestone die zelf heeft gezegd dat hij geen geld zou betalen om naar een race te kijken. Nu is alles meer open en er is veel meer sociale activiteit. De prijzen van de kaartjes zijn omlaag gegaan en we hebben meer vermaak voor de fans. Dat alles bij elkaar versnelt de verandering", besloot Carey.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

f1stevie
Silver Member

bij Bernie ging het nog om racen al werd hij de laatste jaren erg tegen gewerkt.... bij L.M gaat het idd om circus...met idd kraampje om dingen te kunnen verkopen... we zullen Bernie nog missen en geloof me na 2021 word het een hele schow, waar alleen nog rond de tafel word gezeten om te bepalen wie de grootste fanbase geeft en wie het meeste geld kan verzamelen, in mijn ogen willen die mannen er een soort showcross van maken... waar de echte F1 kijker geen bal meer aan geeft en dus niets meer te racen te maken zal hebben!

1 13-02-2018 17:40:16
Sicko
Gold Member

Niet mee eens. Bij Bernie ging het alleen om zichzelf zo veel mogelijk te verrijken en het oneerlijk racen was het middel. Toen hij daardoor meervoudig miljardair werd, heeft Ferrari hem gechanteerd met eruit stappen en kregen 100 miljoen per jaar om mee te blijven doen. (Voor alle duidelijkheid: 1 miljard is 1000 miljoen. Een "jodenfooi" derhalve) Bernie heeft er alles aan gedaan om de rijke teams te bevoordelen en daarmee zijn eigen zakken te vullen.

En ja, ook ik ben daar ingetrapt en ben vele malen naar het Ecclestone-circus afgereisd om voor heel veel geld op een smerig plastic stoeltje met weinig arm- en beenruimte races te gaan kijken. Ik schaam me bijna dat ik dat gedaan heb.

14-02-2018 18:47:39
;