Menu
© FT.com
Nieuws

Chase Carey waarschuwt Ferrari dat fans belangrijker zijn

11 reacties | 2223x gelezen
13-02-2018 12:00

EvDelft | Chase Carey, de baas van de Formule 1, heeft laten weten dat wat betreft de sport, de fans op de eerste plaats moeten komen en dat daar niet over kan worden onderhandeld - zelfs niet door Ferrari.

Bron: F1i.com

De Formule 1 gaat een roerige periode tegemoet met onderhandelingen met een enorm hoge inzet en veel vuile politieke spelletjes. Liberty Media is bezig de reglementen voor 2021 af te ronden en het lijkt erop dat Liberty en een aantal grote teams het op vrijwel alle vlakken met elkaar oneens zijn. Ferrari heeft al enkele malen gedreigd zich terug te trekken uit de Formule 1 als de beslissingen van Liberty Media niet in hun interesse is.

"Ferrari heeft een belangrijke rol in de Formule 1 en is een legende, maar het team moet behandeld worden als elk ander teams. We willen graag dat zij deel blijven uitmaken van de Formule 1. We willen de sport verbeteren, niet de teams veranderen", aldus Carey tegen het Italiaanse Corriere della Sera.

"Overeenkomsten kunnen altijd gesloten worden, maar het belangrijkste is niet onderhandelbaar: het belang van de fans staat voorop. We moeten de show verbeteren die we op de baan bieden. De ærodynamica helpt daar op dit moment niet bij en ik heb me laten vertellen dat ook sommige circuits niet bijdragen aan een goede show", ging de Amerikaan verder.

Liberty Media nam een jaar geleden de Formule 1 over van CVC Capital en Chase Carey zegt dat hij blij is met hoe de afgelopen 12 maanden verlopen zijn.

"In het begin was het voor ons zaak alle individuele zaken onder de loep te nemen en dat hebben we dan ook gedaan. We willen door de omgeving een frisse wind laten waaien want we hebben heel erg veel kritiek gehoord - zoals Bernie Ecclestone die zelf heeft gezegd dat hij geen geld zou betalen om naar een race te kijken. Nu is alles meer open en er is veel meer sociale activiteit. De prijzen van de kaartjes zijn omlaag gegaan en we hebben meer vermaak voor de fans. Dat alles bij elkaar versnelt de verandering", besloot Carey.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;